Festivals

8 claus de la 41a edició del FIMPT

Festival Internacional de Música Popular i Tradicional celebra una nova edició del 7 al 10 de juliol

| 06/07/2022 a les 17:00h

FIMPT
FIMPT | Arxiu del festival
L’històric Festival Internacional de Música Popular i Tradicional dels Països Catalans i d’arreu del món (FIMPT) celebrarà la 41a edició del 7 al 10 de juliol amb concerts d’entrada lliure a la plaça del Port, combinats amb activitats ben genuïnes com seran la trobada de sacaires Firasac o la cercavila dels alumnes de l’Escola Municipal Mestre Montserrat. Ressenyem vuit dels concerts que s'hi faran, entre una programació amb una tretzena d'actuacions. 
 
MAR GRIMALT
7 de juliol | 21 h
 
La cantautora felanitxera Mar Grimalt va ser la guanyadora del Concurs Sons de la Mediterrània 2021, i com a tal actuarà al FIMPT, on de ben segur que sonaran algunes de les noves cançons que prepara per al seu debut discogràfic, després d’una residència artística amb Joana Gomila i Laia Vallès a Manacor. 



MARUJA LIMÓN
8 de juliol | 00 h

El quintet barceloní Maruja Limón s’ha donat a conèixer amb una mescla poderosa i intensa de ritmes llatins, flamenc i jazz. A l’escenari de la plaça del Port escalfaran l’ambient amb les cançons del seu tercer disc, Vidas (Satélite K, 2022), que accentua el vessant experimental.



FALSTERBO 
9 de juliol | 20 h

La gira de comiat de Falsterbo passarà pel FIMPT. La formació d’Eduard Estivill, Montse Domènech i Jordi Marquillas presentarà les cançons del seu darrer treball, Adéu, Paf (U98 Music, 2021), pocs abans d’acomiadar-se definitivament el 2023 amb un concert al Palau de la Música Catalana. 
 


OUMOU SANGARÉ
9 de juliol | 22:30 h

La gran cantant maliana Oumou Sangaré ha publicat aquesta primavera un nou i esperat àlbum, Timbuktu (World Circuit, 2022), amb el qual connecta la música i els instruments de l’Àfrica Occidental amb els parents crescuts a Amèrica com el blues, el dobro i la guitarra slide. I a les lletres, com ha anat fent al llarg de la seva carrera, canta als drets de la dona africana, a la pau i a la justícia social.



LAS KARAMBA 
9 de juliol | 00 h 

Amb una proposta ballable i ple d'energia, el sextet es presentarà al FIMPT per donar a conèixer la seva fórmula única, que beu d'elements reconeixibles dels països d’origen de les seves integrants: Cuba, l’Argentina, el Panamà i Veneçuela. S'hi podran sentir en directe les cançons del seu disc de debut com a formació: Camino así (Guspira Records, 2021).


ELECTROGRALLA
9 de juliol | 01:30 h

Electrogralla és el projecte més atrevit del graller sallentí Roger Andorrà. Mitjançant loops i bases plenes d’elements jazzy, groove, dance, tecno i dubstep, el músic instal·la el timbre entranyable de la gralla i les tonades populars en un nou paisatge sonor.



HOMENATGE A MIQUEL GONZÁLEZ
10 de juliol | 20 h

El 9 de novembre va morir el graller i activista Miquel González, personatge clau del FIMPT però també de la cultura popular a Vilanova i la Geltrú. El festival el recordarà amb un concert de Miquel Gil amb diverses col·laboracions.

 
OMAC 
10 de juliol | 22:30 h

La formació instrumental Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (OMAC) hi presentarà el seu darrer espectacle, Trencadís (Propaganda pel Fet!, 2022), dirigit per Dani López i interpretat per una trentena d’instrumentistes, la cantant Anna Ferrer i la ballarina Fàtima Campos. 

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Las Karamba, Electrogralla, Miquel Gil, Miquel González, Oumou Sangaré, Maruja Limón, Mar Grmialt, actualitat, FIMPT, festivals, Falsterbo, OMAC, festivals d'estiu

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.