estrenes

Yaneisy: «'Move Your Swag' és un crit a mirar-se la vida de manera positiva»

Estrenem la primera cançó en català de la cantant vallesana

Es tracta d'una peça que ja havia avançat en anglès

| 27/09/2022 a les 09:45h

Yaneisy
Yaneisy | Arxiu
Yaneisy Martínez, coneguda artísticament com a Yaneisy, també canta en català. I en fa l’estrena absoluta a través d’Enderrock.cat. Es tracta de la versió catalana de “Move Your Swag”, una peça emblemàtica de la cantant. “És una cançó que especial per a mi. En un principi la vaig compondre en anglès i ara l’he traduït al català. Tinc ganes de veure què en pensa la gent. És una cançó molt positiva, que parla d’una noia que viu una relació en què l’altre no correspon tot el que ella li dona i decideix trencar la relació, veure la vida i moure l’esperit i l’ànima. És un crit a mirar-se la vida de manera positiva”.


Aquesta és la seva primera cançó en català, però Yaneisy no descarta que n’hi hagi més: “Tinc ganes de seguir component en català. A més, m’agrada molt cantar “Boig per tu” i cançons de la Beth, que admiro molt”. Si accedim a les seves xarxes (YouTube i Soundcloud), hi trobarem alguna altra cançó en català com "Sota un lledoner" de Valentí Teixidor o "Sense tu", de Teràpia de Shock.

Els orígens de la cantant es remunten a Cuba. “Vaig venir amb vuit anys. Des d’aleshores he viscut a Granollers, tot i que a començaments d’aquest any m’he instal·lat a Vallgorguina. Al principi era molt tímida i em costava molt cantar en públic, però a poc a poc he anat trobant el meu lloc”, explica. De la seva biografia també cal destacar el seu pas per dos programes de televisió: La Voz a Antena 3 i A dues veus, a TV3. En tots dos casos va arribar a la semifinal i en va fer aprenentatges importants per a la seva vida artística.

Ara, la seva prioritat són els concerts i anar presentant alguna cançó a les xarxes d’streaming: “Als directes barrejo cançons meves i versions. El meu estil preferit és el soul, però també m’agrada molt el funk i ritmes cubans i llatins com la salsa i el son cubà... i també una mica de reggaeton! L’objectiu és gravar un disc, però actualment s’estan imposant els avançaments en senzills. La meva intenció és, quan hagi presentat prou cançons, treure un disc”.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Yaneisy, estrenes, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.