Revista

L'Enderrock d'octubre arriba amb l'autogestió de Pau Vallvé

El número 339 posa en portada l'artista barceloní

També s'hi inclou una extensa entrevista a Rigoberta Bandini, a Cris Juanico, un reportatge dedicat a sis de les figures més importants dels nou folk català i un extens repàs a la tasca del segell Edigsa, que compleix 60 anys

| 03/10/2022 a les 12:20h

Pau Vallvé encapçala la portada de l'Enderrock d'octubre per parlar del seu dinovè treball, :) (autoeditat, 2022). En una extensa entrevista amb el periodista Marc Ferrer, Vallvé aborda la necessitat d'enderrocar alguns dels mites imposats en la societat contemporània, com tenir les coses sempre clares, perseguir el triomf sense descans, buscar la perfecció o córrer per incrementar la productivitat. La revista es pot adquirir com sempre a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat

El número 339 també dedica una extensa entrevista a Cris Juanico per parlar del seu darrer EP, M’enroca (RGB Suports, 2022), del nou projecte de rock simfònic amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears que veurà la llum sota el nom d'Altament sensible (RGB Suports, 2022), i de la seva trajectòria des de Ja T'ho Diré, Premi Enderrock d'Honor de la Música Balear d'enguany. Així mateix, també s'entrevista un dels fenòmens de l'any, Rigoberta Bandini, que aquest mes presenta el seu primer disc, La emperatriz (Live in Dallas, 2022).

Paral·lelament, es dedica un reportatge a l'històric segell discogràfic Edigsa, que acaba de complir 60 anys, i també es donen totes les claus el nou folk que s'està coent als Països Catalans amb un reportatge que se centra en sis de les figures més importants d'aquesta escena -Tarta Relena, Arnau Obiols, Joana Gomila, Sandra Monfort, Joana Dark, i Maria Arnal i Marcel Bagés-.

Així mateix, en aquesta revista s'entrevista la banda lleidatana Selva Nua pel seu primer llarga durada, Momentani (Bankrobber, 2022); la cantautora d'Oliva Clara Andrés pel nou disc, Capfico (Hidden Track Records, 2022); el guanyador del concurs El Corral de Ripoll, Roger Torné; el cantautor d'Alella Narcís Perich i el cantautor vallesà Roigé.

A més, en aquest número d'octubre també es detallen totes les novetats de la fase final del Sona9 2022, que desvela els 5 finalistes de l'edició d'enguany: la rapera de Polinyà de Xúquer Aina Koda, el cantant barceloní Bigwé, el cantautor barceloní Eloi Sayrach, el duet vallenc de música urbana Figa Flawas i el quartet barceloní Jovedry. Alhora, també es coneixen els guanyadors dels Premis Enderrock de la Crítica de la Música Balear 2022 i els finalistes de la votació popular; es repassen els cicles de tardor com el Festival Accents del Baix Camp i el Feçtival Octubre de Maçanet de la Selva; s'ofereix la guia de la desena edició de la Fira Trovam de Castelló de la Plana i es llisten tots els artistes programats al Circuit Folc 2022.

A la secció Acords i Desacords hi opinen el poeta i músic Eduard Escoffet i la periodista musical Cati Moyà; i a la de Músics i Cellers convidem a La Troupe a Ulldemolins (Priorat) per visitar el Celler Agrícola (DO Montsant). La foto del mes la protagonitza Aitana al Palau Sant Jordi, mentre que, per la seva banda, La font gelada (Fina Estampa, 2022), d'Ernest Crusats, és considerat El disc del mes per Jordi Bianciotto. I a Menrecordo, l'escriptor i crític literari Joan Josep Isern rememora anècdotes paral·leles i similars entre Lluís Llach i el mític duet estatunidenc Simon & Garfunkel.
 

Portada de l'Enderrock 339 Foto: Foto: Juan Miguel Morales. Disseny: Manuel Cuyàs.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, enderrock339, enderrock, actualiat, revista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.