Actualitat

L'atmosfera del bar Hot Blues reviu amb un disc recopilatori inèdit

L'àlbum recupera les gravacions dels concerts d'artistes com El Petit de Cal Eril al local igualadí

L'Arxiu Comarcal de l'Anoia acull una exposició sobre el bar musical

| 30/12/2022 a les 13:00h

Imatge interior del disc 'Hot Blues Sessions'
Imatge interior del disc 'Hot Blues Sessions' | Arxiu
El Hot Blues va inaugurar-se a Igualada l’any 1998, de la mà de Marien Flories i el Gès Burgès, com un bar-cafeteria musical. El 2007, l'espai va transformar-se en una nova sala per acollir obrir música en directe fins a la seva clausura el 2017. Per tancar aquest 2022, el fill dels propietaris, Cèls Burgès, ha recopilat diferents enregistraments fets al local i els ha publicat en el treball recopilatori HBS1 (Live at Hot Blues) (Hidden Track Records, 2022), editat en vinil i que compta amb la col·laboració dels segells BankRobber i Underpool.


 
Al Hot Blues van tocar-hi noms coneguts de la música catalana com Joan ColomoFerran PalauRenaldo & Clara, Pau RibaCesk Freixas, entre altres. D’entre tots els concerts que es van fer al local, Burgès n’ha fet una selecció i n’ha extret les 14 cançons que conformen el treball, que inclou cançons en directe d'El Petit de Cal ErilJaume Llombart & Enrique Oliver o Soubugen, entre altres. Aquest homenatge al local musical busca rememorar la programació oberta i eclèctica que va oferir la sala al públic durant els anys en què va acollir música en viu. 
 
El llançament del vinil culminarà amb una festa temàtica el mateix 30 de desembre a l'Arxiu Comarcal de l'Anoia, l’antiga Teneria d'Igualada, on actuaran Jaume Llombart i Enrique Oliver. A part d’escoltar tots els temes del disc, l’Arxiu acollirà una exposició sobre el Hot Blues, on es podran trobar fotografies, impressions, dibuixos de concerts, alguns elements del bar i impressions del procés de creació del vinil.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Actualitat, hot blues sessions, hot blues

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.