Festivals

El festival Emergents reuneix el talent català a L'Auditori

Selina Ott, Alba Morena, L'OBC, la Banda Municipal de Barcelona, el Cor Infantil dels Amics de la Unió o el Cor Jove Nacional de Catalunya són alguns dels artistes i formacions programades

| 09/02/2023 a les 15:00h

Selina Ott
Selina Ott | Arxiu Auditori
Avui arrenca la sisena edició del festival Emergents a L'Auditori de Barcelona. Fins al 12 de febrer, l'equipament barceloní teixeix vincles amb les principals institucions de casa i foranes per a reunir el talent local, que enguany reunirà fins a més de 200 artistes. En total, hi ha programats 14 concerts que oferiran als espectadors un viatge des de la música antiga fins a estils moderns de la mà d'artistes joves.

El cicle arrencarà amb la Jove Capella Reial de Catalunya, creada per Jordi Savall, i que sota la direcció de Lluís Vilamajó interpretarà fragments de la Passió segons sant Joan de Bach i altres músiques fúnebres de Heinrich Schütz, Johann Pachelbel i Joan Cererols. Just després, serà el torn d’Anna Colom, Carles Marigó & Co., que presentaran No se lo digas a nadie, un projecte que posa el focus en el compositor de músiques populars del Raval Enrique Cofiner. El divendres, Alba Morena tancarà la gira del seu disc debut Las dos edades (Autoeditat, 2021). Un llarga durada que va des de l’electrònica a la música urbana, amb pinzellades de música clàssica i està inspirat en altres gèneres alternatius i en què aborda temes com el suïcidi, el dol, l’amor tòxic i la consciència-herència familiar.

El cap de setmana arribarà amb les dues formacions residents de l'Auditori: l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i la Banda Municipal. L'OBC, dirigida per Pablo Rus, interpretarà dues obres d'Stravinski com L'ocell de foc i El cant del rossinyol, a més de l'obra Nit i trompetes de Hans Abrahamsen, compositor convidat de la temporada de L’Auditori. Per la seva banda, la Banda Municipal de Barcelona, dirigida per José. R. Pascual-Vilaplana i amb la trompetista Selina Ott com a solista, presentarà el programa Des del silenci, amb obres com el Concert per a trompeta d’Alexander ArutunianLa Simfonia núm. 3 d'Andrés Valero-Castells i amb l'estrena absoluta de Mar d’Amunt, de Salvador Brotons.

Al llarg de divendres i dissabte, també es podrà gaudir d'altres concerts amb propostes ben variades: el Cor Jove Nacional de Catalunya, dirigit per Manel Valdivieso, oferirà les Exèquies Musicals de Heinrich Schütz, i el Veus – Cor Infantil Amics de la Unió i el seu programa colorista Songs of Hope.

A més, també hi haurà una marató de cambra gratuïta amb propostes ben diferents com el baríton Ferran Albrich amb el pianista Marc Serra; la soprano Aurora Peña acompanyada al piano per Juan SongelDelis Duo format per la violoncel·lista Irma Bau i la pianista Irina Veselova; l'ensemble de música antiga The Ministers of Pastime; el pianista georgià Sandro Gegechkori, guanyador del Concurs Internacional Maria Canals de l’edició de 2021; el Liceu Jazz Grup, format per diversos estudiants del Conservatori Superior del Liceu, i la percussionista Vanessa Porter.
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, L'Auditori de Barcelona, festivals, actualitat, Festival Emergents

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.