Festivals

El Black Music Festival arriba amb The Tempations Review i Momi Maiga

La 21a edició del festival tindrà lloc de l'1 al 26 de març

El gros de la programació es concentrarà a Girona tot i que també hi haurà tres concerts a Barcelona, Reus i Sa Pobla

| 24/01/2023 a les 18:00h

El Black Music Festival en la seva edició de 2019
El Black Music Festival en la seva edició de 2019 | Xavier Mercadé
El Black Music Festival ha presentat aquest matí el cartell complet de la seva 21a edició. Des de l'1 al 26 de març, Girona s'omplirà de diferents propostes de música negra pels carrers, parcs i equipaments de la ciutat amb noms tant de l'escena catalana com internacional.

Les darreres incorporacions del festival són els artistes del 'Black Music Picnic', que se celebrarà el diumenge 26 de març al parc del Migdia i comptarà amb actuacions per al públic familiar amb Rock per Xics, la Black Music Big Band i la cantant barcelonina Monique Makon acompanyada de l'Original Jazz Orquestra Taller de Músics, que presentarà l’espectacle tribut a Amy Winehouse Back to Amy. També s'ha desvelat els artistes que actuaran a la proposta de la proposta 'Hip hop al parc', que comptarà amb el Sr. Oca, Las Ninyas Del Corro i Metro el dissabte 25 de març a l'Estació Jove del Parc Central.

A més d'aquestes noves incorporacions, cal destacar diferents artistes prèviament confirmats com The Temptations Review, amb el cantant original de la formació Glenn Leonard (25 de març, Auditori de Girona); l'estatunidenca Lady Blackbird (11 de març, Auditori de Girona); el cantant i intèrpret de kora Momi Maiga (10 de març, Centre Cultural La Mercè); la formació multicultural The Main Squeeze (3 de març, La Mirona); Lisa & The Lips (24 de març, Centre Cultural Sant Narcís) o el teclista australià Lachy Doley (25 de març, La Mirona), entre altres artistes.
 


Com a novetats d'aquesta nova edició, el festival també ha programat un singular concert previ al festival. Serà el pròxim 1 de febrer al Centre Cultural La Mercè de Girona amb el projecte Freedom First, encapçalat pel poeta Keith LaMar, sentenciat a mort des de fa 30 anys, i el pianista i activista social granollerí resident a Brooklyn Albert Marquès. El concert serà especialment singular perquè LaMar participarà en directe a través de trucada telefònica des del corredor de la mort d'Ohio.

Paral·lelament, tot i que el gran gros de la programació tindrà lloc a Girona, el Black Music Festival també ha programat tres concerts lluny de la ciutat gironina. És el cas del concert de presentació amb el raper Doble, que tindrà lloc l'1 de març a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona; el concert de la banda càntabra Los Deltonos l'11 de març a la sala Zombies Elite MC de sa Pobla (Mallorca) i l'actuació del conjunt de la Plana de Castelló Blackfang al Teatre Bartrina de Reus el 12 de març. 
Arxivat a: Enderrock, black music festival, festivals, actualitat, The temptations, Momi Maiga, Lady Blackbird, The Main Squeeze

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.