cròniques

La celebració dels 30 anys d'Enderrock amb el pop d'MTINES, Renaldo & Clara i Ginestà

Ahir vam inaugurar el cicle de concerts per celebrar els 30 anys de la revista al Palau Robert

Hi van actuar MTINES, Renaldo & Clara i Ginestà, amb totes les invitacions esgotades

30 Anys d'Enderrock amb MTINES, Renaldo & Clara i Ginestà

Enderrock celebra 30 anys amb un cicle de concerts

| 04/05/2023 a les 11:00h

Ginestà al cicle de 30 anys d'Enderrock al Palau Robert
Ginestà al cicle de 30 anys d'Enderrock al Palau Robert | Juan Miguel Morales
Ahir vam celebrar la primera de les quatre cites musicals previstes per aquest mes de maig per celebrar els 30 anys d'Enderrock. El cicle va arrencar amb un vespre de pop amb els concerts de MTINESRenaldo & Clara i Ginestà, que van esgotar totes les invitacions.

El barceloní MTINES va ser el primer a pujar l'escenari. Marc Tinés i banda van oferir-hi un directe millorat en què hi presentaven les noves cançons d'Els dies iguals (Montebello, 2023), que malgrat tenir la rutina i la repetició com a leitmotiv, van sonar fresques i despertes. El concert va començar seguint la narració que traça l'àlbum amb "On és l'amor?", i va continuar repassant-lo amb temes com "Si tu m'ho demanes", "Com vols que no ho vegi?" o "Ho intento i no puc". Per acabar, va convidar Anna Andreu a pujar a l'escenari per interpretar junts la cançó col·laborativa "Estimada Glòria" -dedicada a l'àvia del músic-, i va recuperar el senzill que donava nom al seu EP de debut: "PQLCNSMS?".
 

MTINES al cicle de 30 anys d'Enderrock al Palau Robert Foto: Juan Miguel Morales


Tot seguit hi va pujar la lleidatana Clara Viñals 'Renaldo & Clara', que acompanyada de la seva banda, va oferir el primer directe del nou disc: La boca aigua (Primavera Labels, 2023). No ha passat encara una setmana des del llançament del treball, però el públic en va acollir i cantar cançons com "Trobo a faltar", "Retrovisors", "Fins que em quedi clar", "Globus" o "Per tu el que faci falta". Però Viñals no només va dedicar-se a repassar el nou treball, sinó que també va voler recuperar alguns dels grans hits del seu darrer àlbum, L'amor fa calor (Primavera Labels, 2020), com "Per fer-te una idea", "Rodones" i, és, clar, "L'amor fa calor". El seu recital va acabar amb l'energia ben alta amb el senzill ballable "S'està millor al carrer" -que va interpretar ballant-lo ella mateixa també-.
 

Renaldo & Clara al cicle de 30 anys d'Enderrock al Palau Robert Foto: Juan Miguel Morales


La darrera actuació de la nit va ser la de Ginestà. Els germans Serrasolsas van repassar-hi el disc que van publicar fa tot just un any, Suposo que l'amor és això (Kasba Music, 2022), davant d'un públic entregat que en ballava i cantava cadascuna de les cançons: des de "Somni" a "Ara és estiu cada desembre", passant per "Ulls d'avellana" o "Kilòmetre 3" i "Estimar-te com la terra" -del segon disc, Ginestà (Kasba, 2019)-. Per al final, es van reservar les seves cançons més celebrades del darrer àlbum, com "L'últim ball" i, és clar, "L'Eva i la Jana", que tant ells com el públic van cantar amb la seva coreografia tiktokera i viral.
 

Ginestà al cicle de 30 anys d'Enderrock al Palau Robert Foto: Juan Miguel Morales


Durant tot el mes de maig, el cicle seguirà amb els concerts d'Anna AndreuJúlia Colom i Socunbohemio (10 de maig); KoersLluís Gavaldà i Joan-Pau Chaves i Maio (17 de maig) i Al·lèrgiques al Pol·lenGertrudis i Sexenni (25 de maig). Pots aconseguir aquí les teves invitacions gratuïtes per assistir-hi.
Especial: Cròniques
Arxivat a: Enderrock, renaldo & clara, Ginestà, Mtines, Enderrock 30 anys, Palau Robert, cròniques

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.