Cròniques

Triquell brilla a l'Apolo en un gran viatge emocional

El cantant vallesà i exconcursant d''Eufòria' Triquell va actuar ahir al vespre a la sala Apolo dins del festival GuitarBCN

Triquell: «Em vaig adonar que en català podria expressar millor el meu contingut artístic»

| 14/05/2023 a les 17:30h

Triquell a l'Apolo
Triquell a l'Apolo | Sergi Núñez
Triquell va protagonitzar ahir a la nit un gran viatge d'alta graduació emocional. El cantant santquirzenc va presentar en directe a la sala Apolo de Barcelona el primer disc en solitari, Entre fluids (Halley Records, 2023). Tot i que el disc ja l'havia presentat prèviament a Girona, Tarragona i Lleida, el concert de Barcelona va ser el primer que l'exconcursant d'Eufòria va fer públic ara fa quasi deu mesos.

Tan sols dos dies després del doble concert d'Eufòria al Palau Sant Jordi, Triquell va anunciar aquest concert dins del festival GuitarBCN juntament amb el fitxatge pel segell Halley Records. Aquell anunci, encara marcat per l'èxit del concurs de talents entre el públic infantil, va fer que molts infants convencessin a pares i mares per comprar entrades. Per aquest motiu, ahir, entre el públic de l'Apolo, hi havia molts nens i sobretot preadolescents, que des d'abans del concert ja corejaven el nom del vocalista.
 

Triquell a l'Apolo dins del GuitarBCN Foto: Sergi Núñez


Acompanyat per la seva banda habitual, formada per Pau Ruiz (guitarra) i Xavi Rueda (bases) -companys a la seva primera banda Alter Soma-, i el baixista Carlos Gálvez, Triquell va arrencar el concert amb "Entre Fluids", "CBD i espardenyes" i "Aliviat", en què van lluir unes llums que jugaven amb els clars i els obscurs. L'única col·laboració de la nit no va tardar a arribar i va ser Ven'nus, qui es coneix amb Triquell des de l'adolescència. La cantant sabadellenca va pujar sobre l'escenari amb la samarreta especial del Barça de Motomami de Rosalia i va fer lluir "L'espai que et crema" entonant amb encert les melodies més agudes.

Entremig de les diferents cançons d'Entre fluids, tampoc no hi van faltar diferents versions que Triquell va fer a Eufòria com "Pump It" de Black Eyed Peas -inspirada en el riff de "Misirlou" de Dick Dale-, "Enemy" d'Imagine Dragons o "Tobogan" de Zoo, en què alguns problemes tècnics en les bases van impedir que la cançó brillés del tot. A més, Triquell també va optar per afegir una nova versió que no va cantar Eufòria: "Do I Wanna Know" d'Arctic Monkeys, en què la gran interpretació tant de Triquell com de la banda va fer que el públic la ballés i la visqués especialment.
 

El guitarrista Pau Ruiz a l'Apolo dins del GuitarBCN Foto: Sergi Núñez


Cap a la meitat del concert, Triquell va anar obrint diferents viatges amb les cançons menys mainstream del repertori. "Nirvana", "Massa tard" i "Effervescence", la cançó amb la qual Alter Soma va publicar el primer videoclip ara fa dos anys, van portar tota la banda i també el públic per diferents viatges introspectius i existencials. Entremig, el cantant va mostrar-se visiblement emocionat per l'alta intensitat del concert i va emfatitzar la gran sensació que li va suposar poder actuar amb el públic tan a prop -a l'Apolo no hi ha fossat i, per tant, el públic és a tocar de l'escenari- i va recordar que Triquell és una banda i que sempre cal valorar les persones que ens envolten.

A la recta final del concert, va deixar de nou un altre moment d'alta intensitat emocional amb "Laberint", que el vocalista va dedicar a la seva parella Adela, per després donar pas a cançons amb més canya com "Road Trip" i sobretot, la celebrada "Jugular" i la final "NPC". Triquell i tota la banda van acomiadar-se emocionats i agraint el suport a tot el públic. Una nit en què tant dalt com baix de l'escenari es va viure un gran viatge d'emocions, que pels més petits encara els faltava una anhelada última parada: l'intent d'aconseguir una signatura i una fotografia amb el seu artista preferit a la sortida de la sala.
 

Triquell a l'Apolo dins del GuitarBCN Foto: Sergi Núñez

Especial: Cròniques
Arxivat a: Enderrock, GuitarBCN 2023, Apolo, cròniques, triquell

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.