cròniques

La celebració dels 30 anys d'Enderrock amb l'indie de Júlia Colom, Socunbohemio i Anna Andreu

Ahir es va celebrar la segona jornada del cicle de concerts per celebrar els 30 anys de la revista al Palau Robert

Hi van actuar Júlia Colom, Socunbohemio i Anna Andreu

30 Anys d'Enderrock amb Júlia Colom, Socunbohemio i Anna Andreu

La celebració dels 30 anys d'Enderrock amb el pop d'MTINES, Renaldo & Clara i Ginestà

| 11/05/2023 a les 12:00h

Socunbohemio al cicle de 30 anys d'Enderrock al Palau Robert
Socunbohemio al cicle de 30 anys d'Enderrock al Palau Robert | Juan Miguel Morales
Ahir vam celebrar la segona de les quatre cites musicals previstes per aquest mes de maig per celebrar els 30 anys d'Enderrock. El cicle va arrencar amb un vespre d'indie amb tints metafísics amb els concerts de Júlia Colom, Socunbohemio i Anna Andreu que van esgotar totes les invitacions.

La tarda al Palau Robert va arrencar amb la cantant de Valldemosa Júlia Colom. Hi va presentar per primer cop el seu disc debut Miramar (La Castanya, 2023), en què el folk i l'electrònica impregnen cadascuna de les cançons. Va engegar el concert amb cançons com "Que m'abrasava", en què sobrevolaven uns preciosistes melismes que feien giravolts del tot inesperats. La van seguir altres cançons del disc com "Enveja", on els ritmes estacats de la veu i l'electrònica van deixar pas a una tornada final grandiloqüent, o "Persones", que aborda la raresa de l'espècie humana. En la recta final de la seva actuació, Colom va deixar altres temes destacats com el senzill "Estròfica" o "Olivera", amb un puntejat de guitarra inspirat en Lágrima de Francesc Tàrrega.
 

Júia Colom al cicle Enderrock 30 anys al Palau Robert Foto: Juan Miguel Morales


A continuació, va ser el torn del cantant barceloní Socunbohemio. Amb el seu indie-pop amb reflexions metafísiques. Al llarg del concert va anar repassant els diferents Contes de les quatre estacions (Vida Records, 2023), el seu primer llarga durada. Cançons més alegres i coloristes com "Conte de primavera" es van contraposar als contes més tristos, com el de tardor, en què Socunbohemio va exterioritzar alguns dels seus pensaments més vulnerables. Entremig, però, tampoc hi va faltar algun tema del seu EP anterior, Les coses que no et diré mai (autoeditat, 2020), com "Júlia", que el cantant va dedicar a totes les Júlies. Per a la recta final, Socunbohemio va guardar els hits del nou disc: "Les coses que no m'agraden de tu", estrenada en directe a la gala dels Premis Enderrock 2023, i "El conte que mai s'acaba".
 

Socunbohemio al cicle Enderrock 30 anys al Palau Robert Foto: Juan Miguel Morales


La cantant de Sant Quirze del Vallès Anna Andreu, acompanyada per la seva parella i bateria Marina Arrufat, va ser la darrera a pujar a l'escenari. Andreu va centrar el repertori en el seu darrer disc La mida (Hidden Track Records, 2022), que fa un parell de mesos li va valdre el Premi Enderrock 2023 a millor disc de cançó d'autor segons la crítica. Cançons com la mateixa "La mida", "Un gest" o "La força i el temps", que representa les forces oposades i complementàries que són la mateixa Andreu i Arrufat, es van combinar amb hits del seu treball de debut -Els mals costums (Hidden Track Recors, 2020)-. Fent gala de la seva destresa vocal, el seu domini de les dinàmiques i la seva capacitat interpretativa, la cantant va emocionar amb temes com "Els mals costums" o la versió de la "Canción del Jinete" de Paco Ibáñez -amb versos de Lorca-. Per al final del seu recital, va reservar algunes de les cançons més celebrades del darrer treball: "Un son" -originalment publicada amb la col·laboració de Ferran Palau-, "La certesa" o "El mur".
 

Anna Andreu al cicle Enderrock 30 anys al Palau Robert Foto: Juan Miguel Morales


El cicle seguirà amb els concerts de KoersLluís Gavaldà i Joan-Pau Chaves i Maio (17 de maig) i Al·lèrgiques al Pol·lenGertrudis i Sexenni (25 de maig), després que ja s'hagin celebrat els de MTINES, Renaldo & Clara i Ginestà. Pots aconseguir aquí les teves invitacions gratuïtes per assistir-hi.
Especial: Cròniques
Arxivat a: Enderrock, Enderrock 30 anys, Palau Robert, cròniques, Júlia Colom, Anna Andreu, Socunboehmio

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.