Actualitat

Joan Manuel Serrat i el festival Eufònic, entre els Premis Nacionals de Cultura 2023

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts ha anunciat avui el premi al cantant del Poble-Sec i el festival de les Terres de l'Ebre

També han estat premiats Alba Sarraute Pons, Joan-Pere Viladecans i Dolors Udina Abelló

| 02/06/2023 a les 13:20h

Joan Manuel Serrat amb el Premi Nacional de Cultura 2023
Joan Manuel Serrat amb el Premi Nacional de Cultura 2023 | ACN / Maria Aladern
El cantant del Poblesec Joan Manuel Serrat i el festival d'arts sonores de les Terres de l'Ebre Eufònic han estat guardonats amb el Premi Nacional de Cultura 2023. El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), l'entitat que atorga les distincions, també ha premiat altres personalitats destacades del món cultural com la directora d'espectacles de circ Alba Sarraute Pons, el pintor Joan-Pere Viladecans i la traductora Dolors Udina Abelló en un acte celebrat aquest matí al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

El plenari del CoNCA ha destacat la figura de Joan Manuel Serrat com "una de les figures més destacades de la cançó moderna en català i en castellà", que a més, ha "sabut arribar als públics més diversos, des de la seva vinculació inicial amb el moviment de la Nova Cançó, que l’han convertit en un cantant de gran projecció popular, nacional i internacional". Serrat ha rebut el premi en mans de la cantant empordanesa Sílvia Pérez Cruz.

Sobre el festival Eufònic, des del CoNCA han defensat "la reeixida combinació d’innovació i tradició, fonamentada en les propostes artístiques de tendències avançades que programen en el festival" i també han emfatitzat el seu gran vincle "amb l’entorn geogràfic i la riquesa patrimonial de les Terres de l’Ebre".
 

Vicent Fibla recollint el Premi Nacional de Cultura Foto: Arxiu


Els Premis Nacionals de Cultura es lliuren anualment des de 1995 a diverses personalitats i iniciatives del món cultural català per part de la Generalitat de Catalunya. Des de l'any 2009, els Premis els atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), òrgan creat aquell mateix any pel Parlament de Catalunya.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Premis Nacionals de Cultura, actualitat, Eufònic, Joan Manuel Serrat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.