festivals

The Tyets, Marco Mezquida, Clara Peya, Ginestà, La Ludwig Band, Julieta i Figa Flawas seran al MMVV 2023

El Mercat de Música Viva de Vic ha presentat el cartell d'enguany, que se celebrarà del 13 al 16 de setembre

| 20/06/2023 a les 14:33h

The Tyets al MMVV 2021
The Tyets al MMVV 2021 | Clara Orozco
Una de les grans fires musicals catalanes, el Mercat de Música Viva de Vic, ja ha anunciat el cartell de la seva 35a edició! Se celebrarà del 13 al 16 de setembre i comptarà amb artistes com Marco Mezquida, que s’encarregarà de l’espectacle inaugural, i Clara Peya, Ginestà, Julieta, La Ludwig Band, Lildami, Maria Hein, Paula VallsMarala i The Tyets, entre molts d’altres. En la programació Off, a més d’artistes com Figa Flawas i Lia Kali, també s’hi podran veure els concerts dels concursants semifinalistes del Sona9 2023.
 
El MMVV arrencarà amb la preestrena del pròxim disc del reputat pianista mallorquí Marco Mezquida, Tornado (autoeditat, 2023) amb Massa Kamaguchi (contrabaix) i Ramon Prats (bateria). El mateix dia 13, quan el Mercat obrirà les portes, actuarà el duet experimental Los Sara Fontan; Carles Cases Strings Band; la mallorquina Maria Hein, amb un nou disc de deriva electrònica; Boye; i la saxofonista i cantant Eva Fernández, que hi presentarà el pròxim treball ¿Cómo llamar a esto?.
 
L’endemà, el 14 de setembre, s’hi podrà veure Alba Carmona, Ruiseñora, Merina Gris, la pianista Laura Andrés, Maite Larburu, Sés i Boom Boom Fighters & Cookah P -grup protagonista del projecte Incubadora MMVV – Cases de la Música-. Divendres, hi actuarà el compositor de Flix Xarim Aresté; el valencià SanIsidro; el jove pianista Bru Ferri; la celebrada pianista i compositora Clara Peya; el quartet d’indie rock Heal; la maresmenca Meritxell Neddermann, que presentarà el pròxim disc Suelta; el pop urbà lleidatà de Sexenni; la formació de Navarra Jo & SwissKnife; el sextet La Ludwig Band amb el seu pròxim disc; i el power trio mallorquí Peligro!. Tots aquests concerts, que tindran lloc entre el Teatre R. Montanyà, L’Auditori de L’Atlàntida i la Jazz Cava seran de pagament, amb una entrada a preus populars (3€).
 

 
En la programació gratuïta es podrà veure, durant el cap de setmana, Dan Peralbo i El Comboi -guanyador del Premi Sona9 2021-; el trio Marala -guanyadores del Premi Enderrock 2023 a millor disc de l’any per Jota de morir (Propaganda pel Fet, 2022)- ; el cantautor empordanès Jaume Pla ‘Mazoni’; la barcelonina i doblement guardonada als Premis Enderrock 2023 Julieta; la formació lideradada pels germans santandreuencs Serrasolsas Ginestà; i Los Mambo Jambo Arkestra a la Plaça Major Vera. Per la seva banda, a l’escenari Sucre Estrella Damm hi actuaran Balkan Paradise Orchestra; el duet mataroní i sensació de l’any, The Tyets; el raper terrassenc Lildami; i la rapera d’ Almussafes Tesa. Al Teatre de L’Atlàntida, i també de manera gratuïta, es podrà veure el dissabte el nou espectacle de 2princesesbarbudes, amb què presentaran el nou treball Som i serem, i a la Carpa de L’Atlàntida, es podrà gaudir del nou disc de Xiula, Babynvova.
 
Entre els 59 concerts que s’hi faran, el MMVV acollirà sis produccions pròpies o coproduccions: la presentació del Turisme per la memòria de Marc Parrot, on el músic barceloní repassarà els seus 30 anys de trajectòria; el nou espectacle de Xavi Lloses, Estornells sonors (en coproducció L’Espai Marfà); el nou projecte de Paula Valls que consolida el seu retorn amb Començar de nou (Satélite K, 2023); la proposta experimental de LaboratoriA Qué quiere la niña, que busca deconstruir els rols de gènere vinculats al flamenc; l’exploració sonora del Terra Ignota de Blood Quartet & Dongyang Gozupa; i la col·laboració de l’italo-català Alessio Arena amb el trio napolità Suonno d’Ajere per musicar versos de Garcilaso de la Vega. Així mateix, s'hi han programat altres artistes internacionals com el grup de folk de Puglia Kalàscima, l'electrònica de Kakawa, el pop de cabra de Guinevere, i el pianista Dardust, des d'Itàlia; o NomadesBia FerreiraKalataMeral Polat Trio, Cata RaybaudLa Vida MíaTukan, o Alto For Two -una proposta catalano-holandesa de les saxofonistes Kika Sprangers i Irene Reig.
 
L’OFF DEL MMVV
En la programació Off del Mercat -enfocada a col·laborar amb entitats i institucions musicals-, que se celebrarà a la Plaça dels Màrtirs, s’hi podrà veure, el dijous 14 Caramelo, La Niña Pracaídas, Lia Kali i Neptú, en una programació amb Cases de la Música. Des de L’ESMUC i el Taller de Músics, arribaran el divendres els artistes Àlex Duao i Paula Piñero, i Au Rora i Eva Fort. El dissabte, en el mateix escenari, també s’hi podran veure tres semifinalistes del concurs de bandes emergents Sona9 2023, així com el guanyador de la darrera edició del certamen: el duet de Valls Figa Flawas.
 

UN MERCAT COMPROMÈS
EL MMVV enguany ha fet un pas endavant en el seu compromís amb la sostenibilitat ambiental, econòmica i social. En aquesta edició, la programació comptarà amb més d’un 50% de propostes liderades o coliderades per dones, amb un/a intèrpret de llenguatge de signes en quatre concerts del Mercat, amb una reducció del plàstic i paper -amb diferents mesures, com per exemple, l’ús de gots de pasta d’arròs-, i amb la utilització d’energia verda en tots els espais.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, MMVV 2023, Mercat Música Viva de Vic, Mercat de Música Viva de Vic, actualitat, festivals, The Tyets, Marco Mezquida, Clara Peya, La Ludwig Band, Julieta, Figa Flawas

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.