Festivals

L'Istiu torna amb més música a Castelló d'Empúries

El festival se celebra del 3 al 9 de juliol, amb concerts de Lildami, Ginestà, Magalí Sare, Ginestà, Anna Andreu, Pol Batlle i Rita Payés, Albert Pla i Diego Cortés

| 03/07/2023 a les 14:30h

El festival Istiu en una edició passada
El festival Istiu en una edició passada | Arxiu
Avui arrenca la tercera edició del festival Istiu a Castelló d’Empúries i Empuriabrava. La programació d'enguany compta amb fins a setze artistes, que passaran per diversos dels espais més emblemàtics de la vila altempordanesa. El cartell destaca per la clara connexió amb l’escena catalana i abasta un ampli ventall estilístic: des del pop de noms com Ginestà o Lildami fins a la cançó i el jazz de Magalí Sare i Pol Batlle i Rita Payés. Tot seguit, repassem els artistes més destacats.

KELLY ISAIAH + VICENS MARTÍN DREAM BIG BAND
3 de juliol · Pati Palau dels Comtes

El festival castellonenc inaugurarà avui la seva tercera edició amb una producció pròpia que reunirà el cantant lleidatà Kelly Isaiah (Koers) i la Vicens Martín Dream Big Band. Juntament, oferiran una selecció ben acurada de grans èxits del soul i estàndards de la música afroamericana dels anys trenta i quaranta del segle passat.


LILDAMI
4 de juliol · Pati Palau dels Comtes

El cantant terrassenc va iniciar la trajectòria musical com un dels pioners del rap’n’trap en català i ha acabat erigint-se en un artista híbrid situat entre el pop i les músiques urbanes. A l’Alt Empordà presentarà el seu darrer disc, Dummy (Halley Records, 2023), que inclou la cançó en català més escoltada del 2022, “Supermercat”, guardonada amb el Premi Enderrock 2023 a millor videoclip per votació popular.


ANNA ANDREU
4 de juliol · Convent de Santa Clara

La cantautora vallesana va ser indubtablement una de les revelacions de la temporada passada. El segon àlbum, La mida (Hidden Track Records), gravat amb Marina Arrufat, li va valer el Premi Enderrock 2023 a millor disc de cançó d’autor segons la crítica, mentre que la musicació del poema “Quietud”, de Maria Antònia Salvà, va merèixer l’accèssit Ramon Muntaner del Premi Miquel Martí i Pol 2022.


MANU GUIX
5 de juliol · Convent de Santa Clara

El cantant, compositor i productor barceloní va guanyar notorietat gràcies a la seva feina com a director musical d’Operación Triunfo i la seva tasca en diversos musicals com El Petit Príncep. Al festival Istiu mostrarà la faceta com a bandautor repassant les cançons del darrer disc, Moments (Música Global, 2022).


MAGALÍ SARE
6 de juliol · Convent de Santa Clara

Després d’haver format part del Quartet Mèlt o haver cantat en el disc Estómac de Clara Peya, l’artista de Bellaterra presentarà al festival el segon disc com a cantautora, Esponja (Segell Microscopi, 2022), un treball en què posa èmfasi en les etapes de la vida que més defineixen el caràcter de cada persona.


MARC TIMÓN
7 de juliol · Llotja

El músic castellonenc Marc Timón ha signat una destacada carrera com a compositor de bandes sonores i altres peces de tradició clàssica, com el Magnificat que va inaugurar la Torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família. Al seu poble natal mostrarà el vessant de bandautor pop i les cançons del seu primer disc en aquest gènere, Amalia (Segell Microscopi, 2022).


POL BATLLE I RITA PAYÉS
7 de juliol · Pati Palau dels Comtes

L’exmembre del projecte Ljubliana & The Seawolf s’ha aventurat ara en el seu propi camí en solitari. L’any passat va publicar el primer disc en solitari, Salt mortal (autoeditat, 2022), on s’acompanya de la cantant i també parella Rita Payés per oferir un viatge musical carregat d’intimitat consumada, de poesia i de delicadesa.


GINESTÀ
8 de juliol · Pati Palau dels Comtes

El duet de Sant Andreu de Palomar és una de les propostes del pop català de major projecció en els darrers anys. La cita empordanesa servirà per presentar el seu tercer disc, Suposo que l’amor és això (Kasba Music, 2022), un treball que deixa enrere les sonoritats orgàniques de la cançó d’autor i aprofundeix en el pop sintetitzat, i el seu nou senzill "De tot el món".


ALBERT PLA I DIEGO CORTÉS
9 de juliol · Pati Palau dels Comtes

El sempre singular i histriònic a parts iguals Albert Pla serà l’encarregat de cloure l’Istiu amb un directe tan transgressor com sorprenent. Per al cas, s’acompanyarà del teclista Jony Salazar i del guitarrista flamenc Diego Cortés, que ja ha col·laborat amb artistes de renom com Mike Oldfield, Santana i Paco de Lucía, entre altres.



A més, el cicle també ha programat altres artistes com Bigblack Rhino (4/07), Madamme Mustash (5/07), Moshka (05/07), River Omelet (06/07), Alex Dee (07/07) i la doble sessió de música de ball a càrrec del català Miqui Puig DJ, el valencià Fonki Cheff i la polonesa Weronika Banaszek.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Istiu

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.