Festivals

El Cruïlla ja és aquí amb més rock i més sostenibilitat

El festival se celebra del 5 al 8 de juliol al Parc del Fòrum de Barcelona

 The Offspring, Placebo, Sigur Rós i Franz Ferdinand són alguns dels noms més destacats del cartell

Jordi Herreruela (Cruïlla): «En què decideixes invertir: en un altre artista de renom internacional o en sostenibilitat?»

| 04/07/2023 a les 13:50h

El Cruïlla l'any 2019
El Cruïlla l'any 2019 | Carles Rodríguez
Demà arrenca una nova edició del Cruïlla. Fins al 8 de juliol, l’eclèctic festival s'instal·larà al Parc del Fòrum i enguany apostarà per a millorar la sostenibilitat mediambiental. Entre les iniciatives, hi ha l'alimentació de tot el festival amb energia cent per cent renovable, la instal·lació de fonts d'aigua de la xarxa pública o gots reutilitzables per altres festivals o esdeveniments.

A més, com ja ha estat habitual en les edicions anteriors, el festival continua apostant per la diversitat estilística, programant artistes populars de diversos gèneres. Enguany un dels fils conductors és el retorn del rock, amb noms de molt de pes com The Offspring, Placebo, Sigur Rós i Franz Ferdinand. Repassem els artistes més destacats.


SANTA SALUT
5 de juliol

La cultura hip-hop és un dels pilars en la història del Cruïlla, i enguany estarà representada entre altres per la sabadellenca Santa Salut. Des que el 2019 va irrompre amb Conversaciones internas (autoeditat), l’artista ha anat fent un camí ple de fites, la darrera de les quals és el senzill “Al vent” (Yuukii Records, 2023).


TRIQUELL
5 de juliol

El jove vallesà Triquell va fer-se un nom, i un perfil ben definit, en el transcurs de la primera edició del talent show televisiu Eufòria de TV3. Després d’aquella experiència ha iniciat una trajectòria ben personal, entre el pop i les músiques urbanes, entre el mainstream i els camins alternatius, que ja s’ha materialitzat en un primer treball com a solista, Entre fluids (Halley Records, 2023), del qual han sortit ja èxits tan sonats com “Jugular” i “CBD i espardenyes”.


NICKI NICOLE
5 de juliol

Un altre nom propi de les músiques urbanes actuals és l’argentina Nicki Nicole, autora d’uns quants temes que ja han esdevingut autèntics himnes generacionals. “Mamichula”, “Ella no es tuya” o “Colocao” sonaran al costat de les noves creacions d’una artista que ha arribat a un públic massiu amb lletres intimistes i despullades.


RUBÉN BLADES
6 de juliol

Després del seu triomfal pas pel festival l’any passat, el mestre panameny de la salsa torna al Cruïlla, al costat de Roberto Delgado & Orquesta, per desgranar un repertori de llegenda.


TASH SULTANA
6 de juliol

De l’habitació de casa seva, a Melbourne, el lloc on facturava sessions casolanes, als escenaris d’arreu del món. Tash Sultana ha seduït el públic amb un repertori de neosoul, folk, rock i rap.


THE OFFSPRING
7 de juliol

Únics i històrics del punk-rock, els californians The Offspring són per damunt de tot animals d’escenari. En el seu esperat concert del Cruïlla tindran una bona ocasió per demostrar-ho.


SIGUR RÓS
7 de juliol

El trio islandès ha conreat un carrera plena de projectes densos i una personalitat que l’ha convertit en referència internacional del post-rock, el shoegazing i el minimalisme alternatiu.


FRANZ FERDINAND
7 de juliol

La banda de Glasgow Franz Ferdinand no té rival quan es tracta de facturar peces de rock energètic i ballable. Recentment, ha reunit els èxits a Hits to the Head (Domino, 2022).


LADILLA RUSA
7 de juliol

El que va començar com una broma s’ha anat fent –més o menys– seriós, i el duet Ladilla Rusa ja col·lecciona una llista d’electroèxits eixelebrats i estripats. Això sí, segueixen les bromes.


PLACEBO
8 de juliol

El grup londinenc de Brian Molko i Stefan Olsdal ha protagonitzat bona part del rock alternatiu de les darreres dècades. El seu darrer treball és Never Let Me Go (Elevator Lady, 2022).

ANTÒNIA FONT
8 de juliol

Des que van confirmar que tornaven als escenaris, els mallorquins triomfen arreu on van, combinant els seus grans èxits amb les novetats d’Un minut estroboscòpica (Primavera Labels, 2022).


MODERAT
8 de juliol

Forjat en l’electrònica underground berlinesa de fa vint anys, el trio Moderat interpretarà el quart treball discogràfic, More D4ta (MonkeyTown Records, 2022), després de sis anys de silenci.

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Cruïlla

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.