actualitat

El Beatles Weekend de L'Estartit presenta una exposició sobre la relació dels Beatles amb la música clàssica

La mostra 'The Beatles a la clàssica. De la A a la Z' es pot visitar a la Biblioteca Mar de Llibres de L'Estartit des del 3 de juliol i fins al 30 de setembre

La Beatlemania torna un any més a l'Estartit amb el Beatles Weekend

| 07/07/2023 a les 16:00h

The Beatles a la clàssica. De la A a la Z
The Beatles a la clàssica. De la A a la Z
La nova Biblioteca Mar de Llibres de L'Estartit acull l'exposició The Beatles a la clàssica. De la A a la Z. La mostra coincideix amb la 'Orange Edition' del festival Beatles Weekend de l'Estartit, que se celebra a la localitat del Baix Empordà del 4 al 9 de juliol.
 
L'exposició està basada en el reportatge publicat a la revista 440 Clàssica&Jazz l'estiu del 2020, i que explica la relació del quartet de Liverpool amb la música clàssica. El quartet britànic va ser pioner en molts àmbits; i un d'aquests, no menyspreable, és l'ús d'arranjaments i formacions de música de cambra o d'orquestra per a algunes de les seves cançons. Darrere aquesta voluntat hi havia la voluntat del seu productor musical de referència, George Martin.
 
La mostra també descobreix la història de dos músics catalans que van gravar amb els Beatles: el violoncel·lista urgellenc Francesc Gabarró –que va formar part del quartet de corda de "Yesterday"– i el violinista anglès retirat a Pals Ralph Elman. L'exposició consta d'un total de 29 roll ups, i inclou codis multimèdia amb continguts audiovisuals.
 
The Beatles a la clàssica. De la A a la Z és una producció de l'EMD L'Estartit, el Beatles Weekend i el Grup Enderrock. Compta amb textos a càrrec de Jordi Novell, i disseny gràfic de Joan Carles Punsola.
 
L'exposició podrà visitar-se de dilluns a dissabte, de 10 a 14h. Excepcionalment, el dissabte 8 de juliol també obrirà de 16h a 20h. Després del seu pas per L'Estartit, podrà visitar-se a d'altres biblioteques de les comarques gironines, gràcies al suport de la Diputació de Girona.
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, exposició, beatles weekend, festivals, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.