Festivals

La Beatlemania torna un any més a l'Estartit amb el Beatles Weekend

El festival tindrà lloc del 4 al 9 de juliol

L'actuació del primer bateria de la banda, Pete Best, serà el gran atractiu d'enguany

| 03/07/2023 a les 19:00h

The Beatles amb Pete Best a la bateria
The Beatles amb Pete Best a la bateria | Arxiu
Un estiu més, l'Estartit es convertirà en l'epicentre de la Beatlemania a Catalunya amb el Beatles Weekend. El festival arrenca demà i s'estendrà fins al 9 de juliol amb concerts exposicions, xerrades i tertúlies. Entre les actuacions, destaca la del primer bateria, Pete Best, i la seva banda juntament amb la banda tribut Rubber Soul; la de l'argentí BeatleJohn i The Vintage Rock Band, a més de l'exposició Beatles & Clàssic, dirigida pel Grup Enderrock.

BEATLES & CLÀSSIC
Del 3 al 9 de juliol · Sala d’actes de l’Entitat Municipal descentralitzada de l'Estartit

El festival Beatles Weekend presentarà l’exposició Clàssic Beatles, dirigida per Grup Enderrock, i realitzada a partir del reportatge històric que la revista 440 Clàssica&Jazz va publicar l’estiu del 2020. El quartet de Liverpool va ser pioner en molts àmbits, i un d’aquests, gens menyspreable, va ser l’ús d’arranjaments i formacions de música de cambra o d’orquestra per a algunes de les seves cançons. Darrere aquesta voluntat hi havia la influència del productor musical de referència, George Martin. A la mateixa exposició també es mostrarà la història de dos músics vinculats amb Catalunya que van enregistrar amb els Beatles, el violoncel·lista urgellenc Francesc Gabarró i el violinista anglès que es va retirar a viure a Pals, al Baix Empordà, Ralph Elman.

BEATLEJOHN
7 de juliol · Terrassa de l’Espai Medes

L’argentí Javier Godoy ‘BeatleJohn’ es reencarnarà en la figura de John Lennon en el seu espectacle acústic, en el qual recuperarà les cançons més destacades, tant de la seva etapa en solitari com de la trajectòria amb The Beatles.


PETE BEST BAND & RUBBER SOUL
8 de juliol · Plaça del Molinet

Dur un beatle a un festival consagrat a la música dels Beatles no és fàcil. Davant la impossibilitat que sigui Paul McCartney o Ringo Starr, serà Pete Best qui vindrà a l’Estartit. Best va ser el primer baterista que va ocupar plaça fixa a The Beatles, quan va incorporar-se a la banda en un dels seus concerts a Hamburg l’agost del 1960. Nascut a Scandland l’any 1941, va enregistrar el 1961 amb Lennon, McCartney, Harrison i Stuart Sutcliffe la famosa versió de “My Bonnie”, quan llavors encara funcionaven com a banda d’acompanyament de Tony Sheridan. Malgrat ser molt més popular a l’època que la resta de la banda, el fet que fos reemplaçat per Andy White durant la primera gravació de “Love Me Do” va ser un dels detonants de la seva expulsió del grup, el 16 d’agost de 1962. Al festival Beatles Weekend, la Pete Best Band s’acompanyarà del grup de tribut Rubber Soul per presentar Best of the Beatles. Una oportunitat per saber com hauria sonat el quartet sense Starr.


THE VINTAGE ROCK BAND
9 de juliol · Plaça de l’Església

La formació vintage presentarà l’espectacle Per-versions amb un repertori basat en clàssics de la primera etapa dels Beatles. El grup està integrat per músics que han format part de bandes històriques com Los Salvajes, Gatos Negros, Tony Ronald i Iceberg, entre d’altres.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Beatles Weekend

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.