Festivals

El Black Music Festival arriba amb Las Karamba, Momi Maiga, i Dr. Calypso

La 22a edició del cicle se celebrarà del 8 de febrer al 24 de març, i comptarà amb actuacions de The Scary Pockets, The Gramophone Allstars i Dee Dee Bridgewater, entre altres

| 02/02/2024 a les 15:00h

El Black Music Festival en la seva edició de 2019
El Black Music Festival en la seva edició de 2019 | Xavier Mercadé
El Black Music Festival 2024 ja ha presentat el cartell complet de la seva 22a edició. A partir del 8 de febrer i fins al 24 de març, es podrà gaudir de més d'una vintena de concerts i activitats distribuïdes en diferents escenaris de Girona, Salt, Aiguaviva, Palamós, Torroella de Montgrí, Corçà, Fornells de la Selva, Castell d'Aro, Viladecans i Barcelona. La programació d'enguany comptarà amb artistes com Momi Maiga, Dr. CalypsoLas KarambaThe Scary Pockets, The Gramophone Allstars i Dee Dee Bridgewater, entre altres.

El Black Music Festival aquest any concentra una part de la seva programació a la sala La Mirona de Salt. S'hi podran gaudir de les actuacions de la banda bisbalenca The Gramophone Allstars, acompanyada per The Big Easy's Crew (9 de febrer); Giacomo Turra & The Funky Minutes amb Gnaposs (24 de febrer); el grup de rock neerlandès DeWolff (2 de març); la gironina Tramma amb Funktory (8 de març); l'icònic grup Dr. Calypso, que celebrarà els 35 anys de trajectòria amb la banda de ska Les Testarudes (9 de març), i Bigblack Rhino amb Sergi Estella (22 de març).

Al Centre Cívic Sant Narcís de Girona hi haurà el concert de l'harmonicista Errol Linton amb Namina (23 de febrer) i a la Pista del Crec Sant Daniel el de The Soul Jacket amb Kamikaze Helmets (16 de març). També es podran veure Howlin'Dogs (10 de febrer, Ateneu 24 de Juny) i The Funk Power Station (16 de març, La Volta). A l'Auditori de Girona hi haurà les actuacions de la novaiorquesa Catherine Russell (8 de març) i de la vocalista estatunidenca i guanyadora de tres premis Grammy Dee Dee Bridgewater, acompanyada per la Girona Jazz Project (9 de març). Així mateix, el cantant i intèrpret de kora Momi Moiga repetirà per segon any consecutiu al festival, aquesta vegada en duet amb el seu cosí Seckou Keita (17 de febrer, Centre Cultural La Mercè de Girona).

Com l'any passat, el Parc del Migdia acollirà els artistes del 'Black Music Picnic', que se celebrarà el 17 de març i comptarà amb la banda establerta a Barcelona Las Karamba, que hi estrenaran el nou disc Te lo digo cantando (Guspira Records, 2024), amb Lali BeGood, la Black Music Big Band, i Dj Dadaa. D'altra banda, el 23 de març, a l'Estació Espai Jove del Parc Central s'hi ha programat un espai obert de break dance i taller de graffiti, que estarà amenitzat per EMÉPoor Tràmit o Elane.

Paral·lelament, fora de Girona i Salt, el conjunt Scary Pockets actuarà el 8 de febrer a la Sala Apolo de Barcelona, acompanyat de Swatkins. El cicle també presentarà l'espectacle familiar Soul&Funk pels menuts (amb dues sessions el 10 de març a La Gorga de Palamós) i, per la seva banda, la Black Music Big Band portarà el projecte Disco Fever a l'Atrium Viladecans (9 de març) i un tribut a Tina Turner a Torroella de Montgrí (1 de març, Auditori Teatre Espai Ter). A més, es podran gaudir els concerts de The Klejoss Band (18 de febrer, Centre Polivalent La Torrentera d'Aiguaviva); The Explosive Swing Trio (25 de febrer, Pl. Catalunya de Fornells de la Seva); la Black Music Big Band Junior (3 de març, Pl. del Rebot de Corçà amb el Black Music Big Band Choir i 24 de març, Pl. Poeta Sitjar de Castell d'Aro).

Més enllà dels concerts, hi haurà altres activitats com el Black Music Quiz (10 de febrer, Ateneu 24 de juny); la discoteca itinerant Black Music Silent Disco (10 de febrer, Barri Vell); un taller de Brass Band amb Àlvar Monfort Albert Costa (2 de març, Centre Cultural La Mercè), i el cicle d'audicions Sessions LP amb At Last! d'Etta James, a càrrec de Koko Jean Davis (16 de març, La Marfà). 
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Festivals, black music festival, Momi Maiga, black music big band, Dr. Calypso, The Gramophone Allstars Big Band, The Scary pockets, Dee Dee Bridgewater, Las Karamba, Elane, Poor Tràmit, Tramma, Les Testarudes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.