Festivals

Ja és aquí el Sons del Món 2023 amb concerts de Locomía, Chanel i Sopa de Cabra entre altres

El festival Sons del Món il·luminarà la Ciutadella de Roses entre el 21 de juliol i el 7 d'agost

Vicco, Julieta, Stay Homas i The Jacksons són alguns dels artistes que hi actuaran

El festival comptarà, a més, amb recitals de proximitat al Village per a promoure el talent jove i emergent com Júlia Blum o Mama Dousha

​Chanel inaugurarà el festival Sons del Món

| 19/07/2023 a les 17:00h

Sons del Món
Sons del Món | Mònica Quintana / Arxiu del festival
Aquest divendres arrenca la setzena edició del Sons del Món. El festival proposa un any més un cartell artístic de primer nivell i molt divers que el continua certificant com a una de les grans cites de l’estiu a la Costa Brava. La Ciutadella de Roses, un espai patrimonial de primer ordre, es tornarà a transformar en un dels grans escenaris del país entre el 21 de juliol i el 7 d'agost. A més, bona part dels concerts dels grans noms del festival a l’escenari gran del Sons del Món seran precedits pels recitals de proximitat al Village, en una magnífica ocasió per prendre el pols a la creació més recent, jove i emergent.


Divendres 21 de juliol, el festival començarà al Village amb una sessió amenitzada per Vanila Sound. El grup internacionalment famós Locomía inaugurarà l'escenari principal del festival Sons del Món el mateix dia amb una mostra de l'electropop dels 80 i 90 que tant va triomfar a la península i Amèrica Llatina. També actuarà la cantant d’Olesa de Montserrat Chanel, que va enlluernar tothom amb les seves actuacions al Benidorm Fest i a Eurovisió 2022, i que ja ha publicat cançons de tant èxit com la mescla de pop llatí i reggaeton “SloMo” o l'explosiva electrobatxata “Clavaíto” amb l'andalús Abraham Mateo. La cantant olesana s’unirà a la cantant de Tiana Vicco, autora del gran èxit “Nochentera” -amb el qual es va presentar al Benidorm Fest 2023- i el senzill "Todo me da igual".


La cantant nord-americana de veu poderosa Melissa Sanley hi presentarà el disc Ladylight (autoeditat, 2022) el 22 de juliol, tot creant l’ambient idoni per a l’aparició de The Jacksons, abans coneguts com a The Jackson 5, una de les bandes cabdals de la història. La cantautora barcelonina Júlia Blum, que s’ha llançat a escriure cançons pròpies en català, dolces, íntimes i melangioses a l’EP Sobre la marxa (Picap, 2022), cantarà abans de Guitarricadelafuente el 23 de juliol. El jove cantautor valencià presentarà el seu debut La cantera (Sony, 2022), que beu de la tradició i experimenta amb sons urbans.


El músic i influencer catalanobasc Julen presentarà el primer disc, Caiguda lliure (Música Global, 2022) el 28 de juliol, la mateixa jornada en què es vibrarà amb el rock gironí de Sopa de Cabra, que després d'omplir el Palau Sant Jordi amb la gira dels 30 anys del Ben endins (Salseta Discos, 1991) farà a Roses un dels seus dos únics concerts de l'any. El músic rosinc Delpuerto, amb una sòlida carrera lligada al pop-rock i discos com Todo puede ser (autoeditat, 2020), farà de teloner d'Antonio Orozco el 29 de juliol. El cantant d'Hospitalet de Llobregat pujarà a l'escenari amb la gira Mitad Antonio mitad Orozco, pensat especialment per gaudir dels grans èxits de la seva carrera.

El 30 de juliol, el cantant barceloní Mama Dousha escalfarà l’ambient just abans de la irrupció de Julieta, l’artista que està triomfant per tot el país amb una aposta que barreja el pop i l’electrònica i que sap jugar amb la sonoritat i la posada en escena de les músiques urbanes. Stay Homas actuarà per tercera vegada al festival el 30, i ho farà per presentar el segon disc llarg, Homas (Halley Records, 2023).


El grup belga que es mou entre la cançó i el swing Madame Moustache prepararà el terreny el 3 d'agost. També s’hi ha programat l’Organique Tour de la francesa Zaz en un dels dos únics concerts que farà enguany a Catalunya. L’electrònica de ball de White Shadow serà la prèvia al frenesí de l’inclassificable violinista Ara Malikian, que farà gala del seu reconegut virtuosisme el dia 5 d'agost. El Sons del Món finalitzarà amb una artista de Roses, la jove cantant Ariadna Vieyra, qui actuarà abans de Raphael el 7 d'agost, un dels artistes estatals més consolidats que celebra 80 anys amb la gira Victoria.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, sons del món, Chanel, Vicco, sopa de cabra, ara malikian, The Jacksons, Raphael, antonio orozco, Stay Homas, Julieta, Júlia Blum, Julen, Delpuerto, Mama Dousha, Ariadna Vieyra

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.