festivals

Es cancel·la el festival Arts d'Estiu i se'n reubiquen alguns concerts

El festival de Pineda de Mar no podrà celebrar l'edició d'enguany, que havia d'arrencar el 2 d'agost

Els concerts de Carlos Rivera, Rozalén, Sopa de Cabra, i Els Amics de les Arts i The Tyets passaran a fer-se al festival Portada Ferrada

| 26/07/2023 a les 11:00h

Arts d'Estiu
Arts d'Estiu | Arxiu del festival
A una setmana de l'inici del festival, previst per al 2 d'agost, l'Arts d'Estiu ha anunciat la cancel·lació de l'edició d'enguany. Segons ha informat l'empresa promotora del cicle, The Project, no es podrà celebrar la dotzena edició a la platja dels Pins de Pineda de Mar a causa d'una "interpretació rigorosa", des de la Generalitat, de la normativa de l'impacte sonor.

Així ho ha comunicat el festival a través de les seves xarxes socials: "el departament de Territori de la Generalitat de Catalunya no autoritza la celebració de l’esdeveniment a la platja dels Pins de Pineda de Mar, emplaçament on s'ha realitzat els últims anys, a causa d'una interpretació rigorosa de la normativa referent a l'impacte sonor a la població. Les denúncies d’un reduït grup veïnal del municipi presentades al Síndic de Greuges contra la gestió del soroll feta per l’Ajuntament de Pineda el 2022 han estat el detonant de l’actual situació."

Segons ha explicat el festival, l'ajuntament maresmenc havia estat treballant per complir amb les demandes, peticions i requisits, "limitant el nombre de concerts, així com la sonometria i el tancament del recinte a les dotze de la nit. Però, així i tot, el festival no ha pogut seguir endavant. I, "ara, a menys de deu dies de l'inici dels espectacles i sense capacitat de maniobra, no tenim cap altra alternativa que suspendre definitivament el festival".

L'Arts d'Estiu ja va anunciar a principis de juliol la cancel·lació de 5 dels 17 concerts programats per enguany per "la necessitat de reduir la quantitat d’esdeveniments que es duen a terme a l’Espai Marítim". Ara s'hi han sumat 8 més -l'homenatge This is MichaelOjete CalorAra MalikianEls Catarres i SuuLuz CasalRosario, Mecano Music Experience i Los Secretos-. Els quatre restantss'han reubicat al Festival de la Porta Ferrada, a Sant Feliu de Guíxols. Així, es podrà gaudir igualment dels directes de Carlos Rivera (2 d'agost), Rozalén (9 d'agost), Sopa de Cabra (26 d'agost) i Els Amics de les Arts i The Tyets (27 d'agost). 
 
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, actualitat, sector musical

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.