Festivals

Sílvia Pérez Cruz, La Ludwig Band i Joan Dausà són els plats forts del Festival Grec

La programació musical del festival omple aquesta setmana al teatre a l'aire lliure de Montjuïc

El festival Grec arriba amb Sílvia Pérez Cruz, La Ludwig Band i Joan Dausà

| 17/07/2023 a les 13:00h

Sílvia Pérez Cruz
Sílvia Pérez Cruz | Carlota Figueras
El Festival Grec arriba a la seva setmana de màxima activitat musical. Després de dues setmanes amb diversos concerts dins de l'àmbit del Grec Ciutat -que programa concerts per diferents espais de la ciutat-, el Grec aterra aquesta setmana al Teatre Grec de Montjuïc amb tres concerts de tres grans noms propis de la música catalana: Sílvia Pérez Cruz amb Liliana Herrero i Maria Gadú, La Ludwig Band i Joan Dausà.

El primer d'aquests tres concerts serà avui mateix, 17 de juliol, amb l'empordanesa Sílvia Pérez Cruz, l'argentina Liliana Herrero i la brasilera Maria Gadú. Totes tres cantants van coincidir sobre un escenari a l'Uruguai, quan el productor Leandro Quiroga va voler engegar un espectacle conjunt. El repertori dibuixarà un paisatge de les diferents tradicions musicals i referents que acompanyen les tres cantants: hi sonaran Caetano Veloso, Atahualpa Yupanqui, Fernando Cabrera, Leonard Cohen, Milton Nascimento, Fito Páez o cançons compostes sobre poemes de Federico García Lorca. Sens dubte, una simbiosi única amb cançons amb formes molt diverses i una gran sensibilitat vocal.


Demà, 18 de juliol, serà el torn de La Ludwig Band. La banda d'Espolla, guanyadora del Premi Enderrock 2022 a millor disc de l'any segons la crítica, oferirà al Teatre Grec un dels pocs concerts que farà aquest estiu. Més enllà de repassar el temes més cèlebres del darrer disc, La mateixa sort (The Indian Runners, 2021), el quintet també farà sonar algunes de les cançons que formaran part del seu futur disc Gràcies per venir. De moment, se sap que està previst per a finals d'any i que estarà coeditat per la seva discogràfica de sempre, The Indian Runners, i el segell de Manel Ceràmiques Guzmán.


Finalment, el dimecres 19, el cantant Joan Dausà portarà la gira commemorativa dels 10 anys de la seva aclamada cançó "Jo mai mai", inclosa en el seu debut en solitari del mateix nom (Cameo, 2012). En aquesta gira, que culminarà el gener amb un darrer concert al Palau Sant Jordi, Dausà repassarà cançons dels seus quatre discos d'estudi i també la seva nova cançó: "Judit", que narra la continuació de la història de "Jo mai mai".


A més d'aquests tres concerts, el teatre acollirà tres altres concerts del Festival Grec. El primer serà aquest dissabte 22, en què l'OBC i el Cor d'Homes del Cor Jove de l'Orfeó Català interpretaran l'òpera del californià David Lang Prisoner of the State, que reinterpreta l'única òpera de Ludwig van Beethoven: Fidelio. El segon serà el diumenge 23 amb l'espectacle Tatuajes del quartet de la cantant barcelonina Mayte Martín, i finalment, Rufus Wainwright farà parada a Montjuïc per a presentar els temes d'un futur disc.

Per la seva banda, el Grec Ciutat deixarà també concerts de tota mena com els de Maria Mazotta i Refree (19 de juliol, Paral·lel 62) o el trio que formaran Luísa Sobral -germana del guanyador d'Eurovisió 2018 Salvador Sobral-, Lucía Fumero i Rita Payés (Paral·lel 62, 20 de juliol).
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Teatre Grec, Sílvia Pérez Cruz, La Ludwig Band, Joan Dausà

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.