Obituari

Mor Manuel Miralles, un dels fundadors d'Al Tall

Miralles era també l'actual president del Col·lectiu Ovidi Montllor

En els darrers anys ha impulsat el projecte musical Musicants

| 29/07/2023 a les 20:30h

Manolo Miralles a l'estudi
Manolo Miralles a l'estudi | F. arxiu
El músic i fundador d'Al Tall Manuel Miralles ha mort a València, víctima d’un càncer. Havia nascut a Xàtiva el 1952 i tenia 71 anys.

Manuel Miralles és una de les figures clau a l’hora d’explicar l’evolució de la música en valencià. El 1975 va fundar el grup Al Tall, al costat de Vicent Torrent i de Miquel Gil. Amb aquesta formació van recuperar una bona quantitat de peces del repertori popular, moltes de les quals van conèixer noves lletres. A més, van fer composicions pròpies seguint els paràmetres de la ripropposta italiana, van cantar per als xiquets i van recuperar episodis de memòria històrica i van fer de cronistes del seu temps.



Van topar amb la censura i amb amenaces de la ultradreta, però res els va impedir seguir un camí d’honestedat i de qualitat. Amb Quan el mal ve d’Almansa (Ànec, 1979) van fer públic un episodi amagat de la nostra història. També van recórrer a diferents músiques del Mediterrani, sols o en companyia de Maria del Mar Bonet, Jan-Maria Carlotti i Muluk el-Hwa. Amb Al Tall va participar en la quinzena de discos de llarga durada que ha deixat la banda.
Miralles ha estat un multiinstrumentista capaç de tocar amb encert diferents instruments tant de corda com de vent i de percussió.

Després de la dissolució oficial d’Al Tall, Miralles va impulsar una altra formació amb músics més joves. Va ser Musicants, amb què va tornar a aprofundir en la música d’arrel mediterrània. Amb aquest grup va presentar dos discos: Adsabara (Picap, 2016) i La mar de vides (Picap, 2022)


 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Al Tall, Manolo Miralles, Musicants, Col·lectiu Ovidi Montllor, obituari

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.