Actualitat

Cases de la Música obre una nova convocatòria d’ajuts a la creació musical

Les inscripcions estan obertes fins diumenge 17 de desembre de 2023

| 25/11/2023 a les 14:00h

Cases de la Música
Cases de la Música
La Xarxa de Cases de la Música ha obert la nova convocatòria d’ajuts a la creació destinats a grups i cantants emergents d’arreu de Catalunya. A més, aquesta edició inclou l’elecció del Grup Casa de la Música, un projecte d’acompanyament a la carrera professional d’un artista. Les inscripcions per obtenir qualsevol dels Ajuts a la Creació Musical es poden realitzar fins al diumenge 17 de desembre a través del portal web de l'associació.

El programa de Suport a la Creació s’ha convertit en un dels elements principals de l’activitat de la Xarxa de Cases de la Música. La resolució de les concessions dels ajuts es farà pública el 5 de febrer del 2024 a través de la seva pàgina web. Amb una important representació del panorama emergent nacional, artistes com Habla de Mí en Presente, Alba Morena, Tribade, Sra. Tomasa, Suu, Sara Roy, Ginestà, Lasta Sanco i Queralt Lahoz, entre moltes altres, ja han gaudit d’aquest programa en edicions anteriors.

Actualment, les Cases de la Música tenen presència arreu del territori, amb set seus distribuïdes entre el Gironès, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Terrassa i Reus. Els ajuts de les Cases de la Música inclouen les següents categories:

GRUP CASA DE LA MÚSICA 2024
Projecte d’acompanyament musical i mentoria a un projecte musical per part dels diversos professionals que integren la Xarxa de Cases de la Música. Aquest programa posa 5.000 euros a disposició de la proposta escollida per tal de ser invertits en el creixement i posicionament del projecte en la indústria musical, amb l’objectiu de poder-lo encaminar cap a la professionalització.

ESCENARI AL MMVV I LA FIRA MEDITERRÀNIA
Actuacions a l’escenari Cases de la Música en el marc de la programació del Mercat de Música Viva de Vic i de la Fira Mediterrània de Manresa. Participació a les jornades per a professionals de la indústria musical dels dos mercats professionals per donar a conèixer el projecte als agents musicals del sector.

ENREGISTRAMENT EN ESTUDI
Programa d’ajut per a la gravació de treballs fonogràfics en estudi per a formacions de música moderna. Consisteix en la cessió d’hores d’estudi per enregistrar, mesclar i/o masteritzar les cançons dels grups i cantants seleccionats.

PRODUCCIÓ DE DIRECTES
Les formacions seleccionades treballen aspectes tècnics, escènics i musicals que els permeten millorar els seus directes, amb l’assessorament del personal de les Cases de la Música i l’ajuda d’un professional especialitzat en direcció escènica.

PRODUCCIÓ I GRAVACIÓ D’UN VIDEOCLIP
Les Cases de la Música ofereixen la possibilitat de realitzar un videoclip promocional o l’enregistrament audiovisual d’un concert posant a l’abast dels artistes els mitjans i professionals necessaris.

AJUTS A LA COMPOSICIÓ
Les Cases de la Música i la Fundació SGAE ofereixen microajuts econòmics als autors i compositors perquè puguin dedicar més temps a crear les seves cançons. El programa consisteix en ajuts de 1.000 euros per a set autors o compositors. L’acceptació de l’ajuda implica el seguiment de l’evolució del procés de composició per part dels organitzadors, així com el registre a la SGAE del nou repertori.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, cases de la música, ajuts, creació, convocatòria

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.