Festivals

El festival Empremtes porta cançó d'autor a Barcelona al llarg de tot l'hivern

El festival arrenca aquest divendres 12 de gener i s'estendrà fins al 27 d'abril

Blaumut, Marina Rossell, Mazoni, Manu Guix, Jo Jet i Maria Ribot, Guillem Roma, Las Migas i Roger Mas són alguns dels artistes catalans programats

El festival Empremtes engegarà el 2024 amb Blaumut, Marina Rossell i Mazoni

| 11/01/2024 a les 19:30h

Imatge il·lustrativa
El 2024 ha arrencat fa ben poc, però els primers cicles i festivals de l'any ja són aquí. Un d'ells és el festival Empremtes, que al llarg de l'hivern i l'inici de la primavera portarà diferents propostes de cançó d'autor per diferents sales de Barcelona. En aquesta tercera edició, el cicle es consolida i amplia el nombre de dates, concerts i sales, amb una línia artística que busca l’emoció i l’eclecticisme.

El festival arrencarà aquest divendres 12 de gener amb el concert inaugural Empremta solidària a la sala 2 d'Apolo, que tindrà diferents artistes convidats com Júlia Blum, Kuu, Grabu, Roger Padrós, Raquel Lúa, Ferran Exceso, Magalí Sare, Classe B, Xavi Fornaguera i Paula Valls. A continuació, fem un llistat dels concerts més destacats de la programació.


CAROLINA ALABAU
20 de gener · La (2) de l'Apolo

La rubinenca presentarà el disc que va publicar a finals de l'any passat, Una frase imaginada (Casa Limón, 2023), que combina temes propis i versions, i uneix actualitat amb tradició, i la música ibèrica amb la llatinoamericana.


BLAUMUT
1 de febrer · Razzmatazz

El grup barceloní farà el tancament de la gira amb què ha celebrat els primers deu anys de carrera. Un passeig antològic des de les primeres cançons d’El turista (Picap, 2021) fins als darrers èxits.



MAZONI
24 de febrer · La(2) de l’Apolo

L’any passat ja va actuar al festival per tancar la gira de Ludwig (Bankrobber, 2021), i enguany el bandautor bisbalenc hi torna, aquest cop immers en la gira de les dues dècades als escenaris, i abans de fer una hibernació que el tindrà apartat dels escenaris durant un temps.


MANU GUIX & THE VETERANS
1 de març · Casino L'Aliança del Poblenou

El músic i productor Manu Guix, reconegut per la seva tasca de director artístic a Operación Triunfo i en molts musicals, fa anys que cultiva a foc lent la seva pròpia carrera en solitari. En aquest concert, hi repassarà els temes del seu últim disc, Moments (Música Global, 2022)


JO JET I MARIA RIBOT
2 de març · La[2] de l’Apolo

El duet manresà presentarà al festival el seu nou treball discogràfic, en què ha incorporat la jove Marina Lluch a la bateria i el pad, així com Sr. Chen a la producció, amb nous aires urbans.


GUILLEM ROMA
9 de març · La[2] de l’Apolo

Amb el disc més recent, Postureo real (U98 Music, 2023), el cantautor de Manlleu perpetra tot un cant a la bellesa de les coses properes, amb una posada a escena original i colorista.


NÚRIA DURAN
15 de març · New Fizz

La guanyadora del Premi Joventut del Sona9 2023 presentarà el segon llarga durada, que veurà la llum a la primavera. Per ara, ja ha avançat diverses cançons com "Als records sempre fa sol" o "Res de tu", en col·laboració amb el guanyador del primer premi del Sona9 2023 Eloi Duran.


LAS MIGAS
5 d'abril · Apolo

El grup de flamenc fusió és un dels grups catalans més reconeguts internacionalment. El seu darrer disc, Libres (autoeditat, 2022), va ser premiat amb un Latin Grammy i un premi Min, i aquesta primavera, el conjunt tornarà a actuar a Barcelona per a presentar noves cançons.



MARINA ROSSELL
5 d'abril · L’Aliança del Poblenou

La cantautora de la Gornal combinarà les cançons de resistència de 300 crits (Satélite K, 2021) amb alguns dels seus temes més populars i també un sentit homenatge al seu amic Georges Moustaki.


ROGER MAS
13 d’abril · L’Aliança del Poblenou

El viatge de Roger Mas és un espectacle fantasiós on el cantautor solsoní inclou cançons seves de totes les èpoques, però incorpora com a element central una peça nova de mitja hora.


LAS KARAMBA
25 d'abril · La (2) de l'Apolo

Una de les formacions amb més arrels arreu del món de tota la programació és Las Karamba. A la recta final del cicle, actuaran a l'Apolo per a presentar el nou disc Te lo digo cantando.



CAPINÀS
26 d'abril · La (2) de l'Apolo

El grup de fusió Capinàs va néixer l'any 2019 amb la voluntat de fer una música que aglutinés tota mena d'estils. Després de debutar el 2022 amb Visceral (Segell Microscopi, 2022), enguany presentaran el seu segon disc.

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Empremtes, cançó d'autor, festivals, Blaumut, Marina Rossell, Mazoni, Manu Guix, Jo Jet i Maria Ribot, Guillem Roma, Las Migas, Roger Mas

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.