Actualitat

The Tyets, Rosalia, Vicco, i Aitana, protagonistes de les llistes de Promusicae de 2023

L'entitat ha fet públiques les llistes oficials de música a l'Estat espanyol de 2023

The Tyets és l'únic artista que canta en català que figura a les llistes

| 18/01/2024 a les 18:00h

The Tyets, Aitana, Rosalia i Vicco
The Tyets, Aitana, Rosalia i Vicco | D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Xavi Torrent, Juan Miguel Morales, Xavier Mercadé i Sergi Núñez
Avui, l'organització Promusicae (l'acrònim de Productorss de Música de Espanya) ha fet públiques les llistes oficials musicals de l'estat espanyol de 2023, amb els àlbums, les cançons i els vinils més venuts així com les cançons més punxades a les ràdios. Entre els artistes més ben posicionats, sobresurt The Tyets, l'únic artista que canta en català que apareix en les llistes, a més d'artistes catalanes com Rosalia, Vicco o Aitana, entre altres.

The Tyets ha aconseguit figurar en la llista dels àlbums més venuts aquest 2023. Concretament, el seu exitós segon treball Èpic solete (Luup Records, 2023) s'ha situat en el 42è lloc, superant en vendes a l'estat a grans figures internacionals com Romeo Santos, The Rolling Stones, Metallica o Beyoncé. En aquesta llista, també hi figuren fins a tres catalanes més: Aitana amb Alpha (Universal Music, 2023) en el cinquè lloc i 11 razones (Universal, 2020) en el 81è, Rosalia amb Motomami (Sony Music, 2022) en el dotzè, i Rigoberta Bandini amb l'Emperatriz (Live In Dallas, 2022) en el 64è.

Paral·lelament, en la llista de les cançons més venudes el 2023 també hi apareixen diferents artistes catalanes. Vicco i la seva "Nochentera" ocupen la tercera posició, mentre que el "Beso" de Rosalia amb Rauw Alejandro es troba en el novè lloc. La de Sant Esteve Sesrovires també ha col·locat en el TOP100 fins a tres cançons més: "Despechá" en el 28è, "LLYLM" en el 47è i "Besos moja2" amb Wisin & Yandel al 59è. A més, Chanel amb Abraham Mateo han situat "Clavaito" en el 21è lloc, Aitana i el seu "Los ángeles" ha quedat en 31a posició i també ha aconseguit fer entrar tres temes més: "Mariposas" (amb Sangiovanni), "Las babys" i "Mon Amour (remix)" amb Zzoilo. Finalment, el "Chulo" de la maresmenca Bad Gyal ha acabat en 44è lloc.

Quant a les vendes de còpies de vinils, hi ha tres artistes catalans. Repeteixen Rosalia i Aitana, que han posicionat Motomami i Alpha en el segon i setè lloc, respectivament. El tercer artista català que tanca la llista és Loquillo, amb el disc conjunt amb Gabriel Sopeña La vida es de los que arriesgan (Warner, 2023).

Finalment, en la llista de cançons punxades a les ràdios espanyoles hi sobresurten al capdavant temes d'artistes catalans com "Nochentera" de Vicco en tercera posició, "Clavaito" de Chanel amb Abraham Mateo en sisena, "Beso" de Rosalia i Rauw Alejando en dotzena, "Mariposas" de Sangiovanni i Aitana en setzena, "Los ángeles" també d'Aitana en dinovena i "LLYLM" de Rosalia en 33a posició. A més, Aitana també ha aconseguit situar dins del top 100 quatre cançons més, Rosalia i Nil Moliner n'han col·locat dues respectivament i Chanel una. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, promusicae, llistes, The Tyets, Rosalia, Aitana, Vicco, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.