Actualitat

Les Kol·lontai inauguren avui el BarnaSants 2024

El cicle oferirà diferents concerts en ciutats catalanes fins al 19 de maig

Durant la primera setmana del festival també es podran gaudir els concerts de Rubén Pozo, Joanjo Bosk, Javier Lazo, Èric Vinaixa, Sopeña, Cesk Freixas i Adolfo Osta

El BarnaSants 2024 comptarà amb Renaldo & Clara, Clara Peya, Cesk Freixas i Borja Penalba, entre altres

| 26/01/2024 a les 16:00h

Les Kol·lontai
Les Kol·lontai | Juan Miguel Morales
Avui comença una nova edició del Festival BarnaSants que, fins al 19 de maig, ha programat diferents concerts per ciutats com Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Viladecans, Figueres o Mataró. El grup Les Kol·lontai serà l'encarregat d'inaugurar el festival aquesta nit a les 20h al Teatre Joventut de l'Hospitalet, on presentaran el seu nou espectacle. Durant aquesta primera setmana del festival es podran gaudir, a més, de les propostes de Rubén Pozo, Joanjo Bosk, Javier Lazo, Èric Vinaixa, Sopeña, Cesk Freixas i Adolfo Osta.
 

LES KOL·LONTAI

Divendres 26 de gener a les 20h
TEATRE JOVENTUT (Carrer Joventut, 4 - L'Hospitalet de Llobregat) - 20 €

Tres cantautores catalanes i actuals disposades a oferir un espectacle de reivindicació feminista implacable, sense embuts i en format elèctric. El que havia de ser un recital especial per a l’edició del BarnaSants 2017 –amb Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal i aleshores també Montse Castellà– es va convertir en una gira de més de trenta concerts arreu dels Països Catalans i el disc Cançons violeta (Picap, 2018). Les lluites continuen i tornen en directe, ara més electrificades.


 

RUBÉN POZO

Dissabte 27 de gener a les 20h 
TEATRE CASINET D’HOSTAFRANCS (Carrer del Rector Triadó, 53 - Barcelona) - 20/25 €

Tot i néixer a Barcelona, l’antic component de Pereza és des de fa una dècada un dels músics de referència de l’escena del rock madrileny. L’any 2012 Rubén Pozo va gravar el primer disc en solitari, Lo que más (Sony), que va evolucionar amb En marcha (Sony, 2015) i una gira amb Mark Olson, exvocalista de Jayhawks. El 2017 es va autodefinir amb el disc Habrá que vivir (Sony) i ara segueix al peu del canó amb la presentació del seu quart treball, Vampiro (Sony, 2022).


 

JOANJO BOSK

Diumenge 28 de gener a les 19h 
HARLEM JAZZ CLUB (Carrer de la Comtessa de Sobradiel, 8 - Barcelona) - 12/15 €

El cantautor de Figueres reapareix després del disc Directe al Barnasants, que va representar un punt i a part respecte als seus orígens rockers. Enguany Joanjo Bosk es fa acompanyar a la guitarra d’Albert Serrano (Manolo García, Corada...), amb qui comparteix també altres projectes musicals. Com a duet faran un repàs a la discografia en solitari de discos com En el temple del vent, Cançó per Elna, Camí d’aigua... escrits entre la subtilesa acústica, la cançó d’autor clàssica i el rock.


 

JAVIER LAZO

Divendres 2 de febrer a les 20h 
HARLEM JAZZ CLUB (Carrer de la Comtessa de Sobradiel, 8 - Barcelona) - 12/15 €

Des de la comunitat d’afrodescendents del Perú es presenta un prestigiós cantant, compositor i productor crescut al districte crioll de Barranco. Des de petit escoltava el mític Porfirio Vasquez a través de la veu del seu fill i hereu Abelardo, amb marineres, valsos, festejos o panalivios. I un altre referent és el guitarrista Carlos Carrión, fundador de l’agrupació Cambalache Negro. Música de criolls, mestissos entre allò indi, africà i espanyol, sobre històries d’encontres i desencontres.


 

ÈRIC VINAIXA

Divendres 2 de febrer a les 21h
LUZ DE GAS (Carrer de Muntaner, 246 - Barcelona) - 20/25 €

El cantant rocker i productor de llarg recorregut nascut a Miravet va liderar el grup Rodamons i des de fa tretze anys es presenta en solitari. Després de dos discos amb Rodamons, el 2010 va debutar en solitari amb La famosa gemma de Galveston (Picap, 2010). Amb el mateix segell el 2022 va presentar La més bonica història, i per tancar el 2023, el cinquè disc: Les mil cares de la nit. “És amb tu” és el primer senzill d’un àlbum que conté el concepte de la ‘nit’ en dotze contextos diferents.
 

 

SOPEÑA

Dissabte 3 febrer a les 20h
AUDITORI BARRADAS (Rambla Just Oliveras, 56 - L'Hospitalet de Llobregat) - 15 €

Recital antològic basat en els 40 anys de carrera i les més de cinc-centes composicions que ha signat el veterà i reconegut cantautor aragonès. Gabriel Sopeña és un dels compositors i intèrprets fonamentals de la música popular aragonesa. Després de quatre dècades de trajectòria (1983-2023), tocarà temes llegendaris dels seus grups Ferrobós, Más Birras i El Frente, els discos en solitari, les col·laboracions musicant poesia per a Loquillo i les composicions per a altres artistes.

 

CESK FREIXAS

Diumenge 4 de febrer a les 19h
TEATRE JOVENTUT (Carrer Joventut, 4 - L'Hospitalet de Llobregat) - 22 €

El cantautor de Sant Pere de Riudebitlles, resident ara a la Ràpita, canta i escriu cançons des de fa vint anys i ho celebra amb els amics de professió. Per commemorar els 20 anys de trajectòria el cantautor penedesenc estrenarà una posada a escena que, amb un format de banda i seguint la línia estètica de la darrera gira, farà un repàs a les cançons més populars de la seva desena de discos. La gira serà enregistrada per publicar un directe que vol ser de regal i agraïment als seus seguidors.


 

ADOLFO OSTA

Diumenge 4 de febrer a les 19h
TEATRE CASINET D’HOSTAFRANCS (Carrer del Rector Triadó, 53 - Barcelona) - 12/15 €

Amb orígens a Pamplona i resident a Barcelona, el veterà cantant de música d’arrel tradicional presenta un trio amb Cati Plana i Manel Segarra. Primavera és un ram de tonades tradicionals de la península Ibèrica presentades pel trio de luxe liderat pel cantant i guitarrista Adolfo Osta amb l’acordionista Cati Plana i les cordes i arranjaments de Manel Segarra. Temes d’inspiració trobadoresca, romanços, cançons de bressol i cercavila, peces sefardites i una tonada de treball de Castella.


 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, BarnaSants 2024, Les Kol·lontai, Festivals, Rubén Pozo, Joanjo Bosk, Javier Lazo, èric vinaixa, Sopeña, cesk freixas, adolfo osta, barnasants

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.