Revista

Quartet Gerhard i Xavi Torres lideren la 440Clàssica&Jazz de febrer i març

Els guanyadors dels Premis Enderrock-440 a millor disc de clàssica i contemporània i jazz segons la crítica, Quartet Gerhard i Xavi Torres, són portada en aquest nou número

També s'hi repassen els 10 millors discos catalans de clàssica i jazz de 2023

Així mateix, s'hi entrevista Horacio Fumero i Joan Company i es dedica un extens reportatge amb els diferents directors de la història de l'Auditori amb motiu del 25è aniversari

| 01/02/2024 a les 13:45h

El quartet de corda Quartet Gerhard i el pianista tarragoní Xavi Torres són els protagonistes de la doble portada de la 440Clàssica&Jazz de febrer i març. Tots dos han estat considerats per la crítica els autors dels millors discos del 2023 de clàssica i contemporània -Quartet Gerhard per Ad Astra (Klarthe, 2023)- i jazz -Xavi Torres per Quarantena Songs (Dox Records, 2023)-. Al nou número se'ls entrevista en profunditat per saber més de la seva obra. El quartwt repassa les interioritats d'aquest disc i de l'altre treball que van publicar l'any passat, Conrado del Campo: String Quartets Nos. 6 & 7bis (Fundación Juan March) i, per la seva banda,Torres comparteix la vivència pandèmica que el va portar a gravar Quarantena Songs. La revista, com sempre, es pot adquirir a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat.

​Així mateix, al nou número es recullen els 10 millors discos catalans del 2023, tant de clàssica i contemporània com de jazz, segons la crítica dels Premis Enderrock-440, que enguany inclouen cinc nous guardons: el Premi 440 d’Honor, que ha rebut Antoni Ros Marbà, el Premi 440 a la Trajectòria per a Horacio Fumero i el Premi 440 a un Compositor, que ha reconegut Joan Magrané. A més, també s'incorporen els Premis Enderrock-440 al millor disc revelació tant de clàssica i contemporània com de jazz per la crítica, que queden en mans de Carles Blanch i Mrac Clos —autors de Viola de mar (autoeditat, 2023)— i Alba Careta Group —per Teia (Segell Microscopi, 2023)–.

En aquesta nova entrega també s'entrevista en detall el contrabaixista Horacio Fumero —reconegut amb el Premi 440 a la Trajectòria—, que repassa la seva dilatada carrera en el món del jazz i el seu viatge des de la seva natal Argentina fins a Europa ara fa 50 anys. Paral·lelament, es conversa extensament amb el director coral Joan Company, que a finals de l'any passat va ser premiat amb el Premi Enderrock de la Música Balear 2023 a la Trajectòria.

Alhora, i amb motiu dels 25 anys de l'Auditori, es fa un reportatge de l'equipament, amb tots els seus directors, i s'hi destaca la seva rellevància al llarg d'aquest quart de segle. Per últim, també s'hi repassa la programació de dues cites de primavera, com el XIV Festival de Pasqua de Cervera i el Festival de Pasqua a Peralada i, a la secció de La recepta clàssica, Jaume Biarnés descobreix tots els secrets d'un pastís ben jazzístic: el de John Zorn, l’últim compositor del Lower East Side de Nova York.
 

Portades de la 440Clàssica&Jazz 81 amb Quartet Gerhard i Xavi Torres Foto: Fotos: Igor Studio (Quartet Gerhard), Anisa Xhomaqi (Xavi Torres). Disseny: Manuel Cuyàs.

Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, revista, actualitat, 440Clàssica&Jazz 81, Quartet Gerhard, Xavi Torres

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.