actualitat

L'Enderrock de febrer té un doble número protagonitzat per Ginestà, La Fúmiga i Sandra Monfort

El número 359 de la revista Enderrock està protagonitzat pels germans de Sant Andreu Ginestà, que hi presenten el nou disc

Aquest mes de febrer també es publica el número 360, dedicat a l'escena valenciana amb La Fúmiga i Sandra Monfort en portada

En la publicació ordinària es poden trobar entrevistes amb Da Souza, Mar Pujol, Socunbohemio i Lídia Pujol, entre altres, a més d'un reportatge que recorda Carles Sabater (Sau) 25 anys després de la seva mort

Així mateix, en l'especial escena valenciana es repassa l'obra i llegat d'Obrint Pas, que va plegar veles fa una dècada, i es conversa amb Borja Penalba, Remigi Palmero i Miguel Gil per descobrir els respectius nous treballs

| 01/02/2024 a les 10:30h

El febrer ja és aquí i l'Enderrock el celebra amb un doble número. Per una banda, el número 359 de la capçalera el protagonitza en portada el duet de Sant Andreu de Palomar Ginestà, que presenta el quart disc d'estudi amb Halley Records. Per la seva banda, el número 360 és un especial dedicat a l'escena valenciana encapçalat per la banda d'Alzira La Fúmiga i la pedreguerina Sandra Monfort. La revista es pot adquirir com sempre a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat

En aquest nou número 359, s'entrevista en profunditat el quintet palmesà Da Souza, que s'acaba d'acomiadar definitivament dels escenaris; la cantautora lluçanesa Mar Pujol pel segon disc, Cançons de rebost (Hidden Track Records, 2024); el barceloní Socunbohemio, que ha presentat el nou EP Cotxe casa gos tu jo (Vida Records, 2024), i la cantautora Lídia Pujol, que celebra 20 anys de carrera amb el nou disc Babel (Satélite K, 2024). 

A més, es recupera la gran figura i història del cantant de Sau Carles Sabater, desaparegut ara fa 25 anys a causa d'una aturada cardiorespiratòria després d'un concert a Vilafranca del Penedès. Un quart de segle després, es repassa la seva trajectòria com a músic i actor i se'n destaca la seva consolidació com a mite del 'rock català'. Paral·lelament, també es rememora el gran ple que Joan Dausà va aconseguir el passat 20 de gener al Palau Sant Jordi amb l'espectacle La Gran Bogeria, amb convidats com Julieta i Santi Balmes (Love Of Lesbian).

Així mateix, entre les pàgines del número ordinari de febrer també es troben entrevistes amb la vallesana Ven'nus sobre el nou EP Post-Mullet (Halley Records, 2024); la santcolomenca Ayryn i l'EP debut Tremolar (Music Bus, 2024); el conjunt barceloní liderat per la valenciana Rebecca Rubio, Adelyne, que acaba de publicar Reina de cristal (Vankiki Records, 2024), i Marina Herlop i el seu primer disc en català Nekkuja (PAN Records, 2024). També es conversa amb Classe B, Cloe, Clara Gispert, Sergi Carbonell i Sofia Coll, la protagonista de la secció La llista.

A la secció Acords i desacords hi opinen la cantant pedreguerina Sandra Monfort i la gestora cultural i literària Carmes Castells; la foto del mes la protagonitza Triquell en el seu concert immersiu al Centre d'Arts Digitals Ideal, mentre que Ocells (Guspira Records, 2024) d'El Pony Pisador és considerat El disc del mes per Jordi Bianciotto. El Rock viu compta amb fotos del directe de Renaldo & Clara a l'Apolo, i finalment, el periodista Jordi Martí i Fabra fa un Retrat d'artista de l'últim gran rumber català: Chacho.
 

Portada de l'Enderrock 359 amb Ginestà Foto: Foto: Michal Novak. Disseny: Manuel Cuyàs.


UN NOU MONOGRÀFIC VALENCIÀ

Enguany, es reedita de nou la revista especial dedicada a l’escena valenciana. Un dels protagonistes de la portada és la banda La Fúmiga, que presenta el nou disc Tot està per fer (Halley Records, 2024), un còctel eclèctic d'influències locals, estatals i internacionals. L'altra gran protagonista és Sandra Monfort, reconeguda amb el Premi Enderrock 2024 al millor disc de folk segons la crítica per al treball que va publicar a finals de l'any passat: La mona (Hidden Track Records, 2023).

A més, en aquest número 360, es dedica un extens reportatge al llegat inesborrable de l'històric grup valencià Obrint Pas; s'entrevista àmpliament Borja Penalba pel seu disc en solitari Giròvag (Blau, 2024); Remigi Palmero per la seva històrica contribució al denominat rock mediterrani, i al músic de folk Miquel Gil pel nou treball Viatger (Menuda Gràcia, 2024).

Paral·lelament, es descobreixen les noves propostes musicals del cantant de Benidorm Àlex Blat; l'alcoià Josu Miró, que ha pres el seu nom real i ha abandonat el nom anterior Joe Pask; la també alcoiana i exconcursant del Sona9 2023 Seserino; el quintet de mètal nascut a Benimaclet Vaire; el duet que formen Arnau Giménez (Zoo) i Mireia Matoses (Pupil·les), Malifeta; el grup de tecnomètal futurista Prozak Soup; el projecte paral·lel a Zoo de Panxo, Rawpublik i el cantautor Rafa Xambó.

Finalment, també es repassen algunes de les novetats que portarà el 2024 a l'escena valenciana, com els nous treballs d'Esther, Senior, Sa Pena, Niuss, Novembre Elèctric, Colomet, Pinka, Laura Esparza, Hugo Mas, Naina, Pau Alabajos, Tomàs de los Santos, Joan Peiró o Andreu Valor, entre altres. Per la seva banda, Giròvag de Borja Penalba és El disc del mes de Joaquim Vilarnau i, finalment, el periodista Jordi Martí i Fabra fa un Retrat d'artista de la cantautora de Simat de la Valldigna i membre dels Setze Jutges Maria del Carme Girau.
 

Portades de l'Enderrock 360 amb La Fúmiga i Sandra Monfort Foto: Fotos: Juan Miguel Morales i Michal Novak. Disseny: Manuel Cuyàs.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, revista, Enderrock 359, Ginestà, Enderrock 360, La Fúmiga, Sandra Monfort

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.