Actualitat

Ahir es va presentar 'Teixit', el documental sobre els Premis Nacionals de Cultura

Avui a les 22:15h s'estrena la primera part d'aquest projecte audiovisual al canal 33

Cada dimarts s'emetran cinc entrevistes individuals als guanyadors dels premis

| 30/01/2024 a les 17:00h

Els guardonats dels Premis Nacionals de Cultura amb la periodista Anna Guitart i les directores del documental
Els guardonats dels Premis Nacionals de Cultura amb la periodista Anna Guitart i les directores del documental | Arxiu
Ahir a la Filmoteca de Catalunya es va fer la preestrena del documental Texit, una proposta del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) en col·laboració amb la CCMA que busca visibilitzar els Premis Nacionals de Cultura i apropar-los a la ciutadania. Els protagonistes del documental —entre els quals hi ha el cantautor Joan Manuel Serrat— a més de diferents càrrecs culturals, van ser presents a l'acte i posteriorment van participar en el col·loqui 'Els Premis Nacionals de Cultura, teixit cultural del país'.

El canal 33 emetrà aquesta nit a les 22:15h el documental conduït per la periodista Anna Guitart i dirigit per Eva Martínez i Anna Marqués. Cada dimarts fins al 5 de març s'emetran cinc entrevistes individuals d'uns 30 minuts amb els guanyadors dels premis per aprofundir més en les seves vides i projectes. Els cinc protagonistes són l’artista de circ contemporani, Alba Sarraute, la traductora Dolors Udina, el pintor Joan-Pere Viladecans, el creador i director del Festival Eufònic, Vicent Fibla, i finalment el cantautor Joan Manuel Serrat. El programa i les entrevistes no només estaran disponibles a través del canal 33; TV3 reemetrà també els programes, igual que La Xarxa. Totes les entrevistes estaran igualment disponibles a la carta a través del 3CAT, LaXarxa+ i Bibliodigital. 


Enguany es tornaran a celebrar els Premis Nacionals de Cultura i ja s'ha obert el període de presentació de candidatures, que tancarà el 9 de febrer. Les candidatures que es presentin han de ser d’aquelles persones, entitats o institucions que hagin contribuït o que estiguin contribuint actualment en la cultura catalana des de qualsevol àmbit territorial. Les propostes només les podran presentar associacions, entitats, empreses culturals o artístiques, membres del Plenari o els guardonats en les edicions anteriors dels premis.
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, teixit, Premis Nacionals de Cultura, CoNCA

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.