Actualitat

SGAE i Tradicionàrius bequen Coloma Bertran i Trèvol

La Fundació SGAE i el festival Tradicionàrius impulsen un nou programa d'acompanyament a la creació de música d'arrel

| 29/02/2024 a les 15:30h

Coloma Bertran
Coloma Bertran | Oriol Roger Creus
Enguany, la Fundació SGAE i el Festival Tradicionàrius impulsen un nou programa conjunt d'acompanyament a la creació de música d’arrel, dirigit a solistes o grups emergents. Els projectes seleccionats per a aquesta primera edició han estat la violinista osonenca Coloma Bertran i el quartet Trèvol —guanyador també del Concurs Sons 2023—.

El jurat ha valorat que la beca l'havien de rebre el quartet emergent Trèvol, que "busca reversionar cançons tradicionals amb un toc personal i modern", i el projecte Ball Violoop de Coloma Bertran, en què proposa "reprendre uns hàbits tradicionals de ball amb violí des d'una estètica contemporània" i connectant diferents disciplines a través d'una perspectiva plural i feminista.

L'objectiu d'aquest nou programa de suport d'SGAE i Tradicionàrius és acompanyar artistes i projectes en la fase de recerca, creació, producció i exhibició de nou repertori a partir de la música d'arrel tradicional catalana. Així, la beca consisteix en una aportació de 4.500 al projecte, una residència artística d'una setmana i un assaig obert, el 12 d'abril, al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia.
 

Trèvol a la final del concurs Sons 2023 Foto: Carles Rodríguez

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Sons de la Mediterrània, Tradicionàrius, Coloma Bertran, Trèvol, trevol, CAT

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.