Actualitat

El ClàssicAnd torna amb més música i arts escèniques a Andorra

El festival se celebra del 25 de maig al 9 de juny a les parròquies d'Andorra La Vella i Ordino

| 21/03/2024 a les 16:00h

Míriam Manubens
Míriam Manubens | Arxiu ClàssicAND
El festival ClàssicAnd tindrà una segona edició. Del 25 al 9 de juny, Andorra La Vella i Ordino acolliran els espectacles de diferents artistes de la música clàssica, la dansa moderna i les arts escèniques, com ara les germanes Katia i Marielle Labèque, un dels duets de piano més reputats a escala internacional. El festival compta amb la direcció Joan Anton Rechi i el patrocini de MoraBanc i Creand Crèdit Andorrà.

El festival arrencarà el 25 de maig amb un concert de la madrilenya Pasión Vega als Jardins de Ràdio Andorra (Encamp), on farà un repàs de les bandes sonores que han acompanyat els films de Pedro Almodóvar. El seguirà l'orquestra Vespres d'Anadí que representarà Il Trionfo del Tempo e del Disinganno de Haendel a la plaça del Consell General. El dissabte 1 de juny serà el torn de les germanes Katia i Marielle Labèque a l’Auditori Nacional d’Andorra (Ordino) amb la seva versió per a dos pianos de l’obra Triologia Cocteau de Philip Glass.

El 2 de juny a l’aparcament de Santa Coloma, la Franz Schubert Filharmonia oferirà un amplíssim repàs de les millors bandes sonores de John Williams, en especial a la de la Guerra de les galàxies. El mateix diumenge al migdia, a l’església de Sant Martí de la Cortinada, les andorranes Carolina Bartomeu (violoncel) i Míriam Manubens (piano) interpretaran obres de Gabriel Fauré -de qui se celebra enguany el centenari de la seva mort-, Claude Debussy i Nadia Boulanger. L’endemà, el baríton Benjamin Appl oferirà un recital de la seva obra Forbbiden Fruit en un espai inèdit: la Sala dels passos perduts de La Casa de la Vall, l'antiga seu del Parlament Andorrà construïda a finals de segle XVI.

La dansa també tindrà protagonisme enguany el divendres 7 de juny, amb l’espectacle On the Nature of Rabbits, de la companyia Stockholm 59º North, a l’aparcament de Santa Coloma. L’endemà al vespre, l’actor francès Lambert Wilson i l’arpista Xavier de Maistre posaran música i veu recitada a diversos textos d’Edgar Allan Poe a l’Auditori Nacional d’Andorra. A més, la programació d'enguany del ClàssicAnd també inclou una actuació per al guanyador del certamen Andorra Sax Fest d’aquest any.

Per a tancar la segona edició, el ClàssicAnd també ha volgut comptar amb una iniciativa solidària. Per això, el dia de cloenda, El Petit Liceu farà dues representacions de l’obra Miralls i el preu de l’entrada es destinarà a la Creu Roja. Finalment, el cicle tancarà amb l'espectacle Clàssic-End, un espectacle obert al públic en què l’aigua i les llums de les fonts de la Plaça de la Rotonda (Andorra la Vella) es fusionaran amb la música de l’ONCA (Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra).
Especial: Festivals
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, festivals, Andorra, ClàssicAnd, Joan Anton Rechi

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.