festivals

La FIM Vila-seca 2024 celebra 20 edicions sota el lema 'Demà és ara'

Del 16 al 19 de maig la ciutat tarragonina de Vila-seca acull la 20a edició de la Fira de música emergent i familiar, amb 39 propostes musicals i un 92% d'estrenes i novetats

Entre les propostes destacades hi ha Eloi Duran, Alba Armengou, Llum, Mama Dousha, Sandra Monfort, Alba Careta i Henrio, 2PrincesesBarbudes, Landry, La Ludwig Band, aquests últims amb una proposta de públic familiar

| 20/03/2024 a les 12:45h

El Castell, un dels escenaris de la FIM Vila-seca
El Castell, un dels escenaris de la FIM Vila-seca | Martí Bech
La FIM, fira de música emergent i familiar de Vila-seca, aquest 2024 complirà 20 edicions, posicionant-se com a cita professional referent del sector musical a Catalunya. La FiM Vila-seca va renéixer el 2021, després de 5 anys d’aturada, i té programades, per aquesta edició, 39 propostes musicals que faran fins a 55 actuacions en 8 escenaris: el Celler de Vila-seca, el Castell, Malapeira, el Parc de la Formiga, l'Auditori, el Magatzem i un itinerari al carrer.

D'entre les propostes de música emergent, la Fira acollirà dijous dia 16 de maig, la cantant i trompetista barcelonina Alba Armengou; el virtuós del violí i prolífic compositor cambrilenc Apel·les Carod; l'artista argentina establerta a Barcelona Belén Natalí; la cantautora de Cornellà de Llobregat Carla Collado; o els barcelonins Carmen y María, Filipin Yess i Sara Aldana.

Divendres 17 de maig serà el torn dels flixancos Andreu Peral Band; l'artista barcelonina entre nostàlgica i avantguardista Dianka; el tarragoní guanyador dels concursos Sona9 i Portautors 2023 Eloi Duran; l'híbrid de cant gregorià i música electrònica Gregotechno; el grup lleidatà liderat per Maria Puigvert La Niña Paracaídas; el col·lectiu d'ska, reggae i rocksteady Les Testarudes; i la mataronina eufòrica Llum.

Mentre que dissabte dia 18 de maig actuaran a Vila-seca; la jove artista mataronina Marta Barco 'Kuu', al costat del DJ Marc Gelabert i els ballarins Nerea Moreno i Carlos Gladiador; i tres plats forts: Mama Dousha, àlies artístic del músic i cantant barceloní Bruno de Fabriziis, l'artista valenciana Sandra Monfort i el grup barceloní d'indiepop Vittara
 

Sandra Monfort Foto: Juan Miguel Morales

 

FAMILIAR I TOTS ELS PÚBLICS

El públic que vagi amb la idea de gaudir de propostes de caràcter més familiar també trobarà, en els quatre dies de fira, actuacions per anotar a l'agenda. Dijous dia 16 de maig hi haurà concerts matinals per a escoles dels jazzístics December Quintet, provinents de Granollers i Argentona. A la tarda serà el torn de la companyia interdisciplinària de Cardedeu La curiosa (17h i 19h), els quatre passis del taller experimental dels barcelonins Parcours (17h, 18h, 19h i 20h), i l'espectacle familiar del folk-rock desenfadat de La Ludwig Band (18h), sextet provinent d'Espolla, Barcelona i Benicarló. 
 

La Ludwig Band Foto: Gin Torrado i Albert Pons

   
Divendres 17 de maig arrencarà amb dues actuacions matinals de la proposta de David Font Forcada, amb un conjunt de cançons i danses tradicionals que aplega artistes procedents d'Andorra, La Garriga i Barcelona. Com també matinaran la companyia teatral amb banda sonora original de músiques modernes Pentina el Gat, procedents de Calonge, Vic, Banyoles i el Montseny. A la tarda de divendres actuaran també els Kune Teatre amb un espectacle de música barroca; el duet d'Igualada i Olot Pep Farrés i Guillem Martí amb els quatre passis de la història de Babar, el petit elefant; i quatre passis més farà el baterista i músic improvisador de jazz Ramon Prats que sap crear atmosferes úniques.

Dissabte al matí hi haurà l'actuació de La Menuda Produccions amb un espectacle de músiques populars provinents de Sant Gregori i Girona; al migdia actuaran els de Sant Felu de Llobregat The Penguins Reggae per Xics amb proposta de reggae, ska i dancehall; mentre que a la tarda es podrà gaudir de la presentació d'un nou disc dels veterans 2PrincesesBarbudes, Som i serem (autoeditat, 2023), així com de la proposta del projecte Càntut de cançons de bressol, Udolç (Microscopi, 2023) d'Alba Careta i Henrio. Durant tot el dia 18 de maig també hi haurà quatre passis de la proposta Txalap.art, la companyia basca liderada pel cantant i percussionista Thierry Biscary, i a la tarda i nit dos passis del funky, hip-hop i cúmbia dels Sound de Secà, provinents de Cervera i Tàrrega. Tancarà diumenge la Fira l'actuació rumbera de Landry a l'hora del vermut amb la seva proposta divertida i irreverent, provinent de Sant Quirze del Vallès.

L'accés als concerts de la FiM és lliure i gratuït. Només requereixen reserva prèvia els espectacles adreçats a la primera infància i aquells que tenen lloc al Magatzem Cal Parera.

 

2PrincesesBarbudes Foto: Jordi Vila

 

UNA FIRA PROFESSIONAL

El programa professional, que se celebra del 16 al 18 de maig, inclou la 2a edició de la Jornada Catalan Arts per a Professionals Emergents, organitzada amb l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i com a novetat una jornada adreçada a artistes emergents i organitzada juntament amb Fundació SGAE, dins el programa Soc Autor.

La FiM Vila-seca està organitzada per l’Ajuntament de Vila-seca amb el suport de la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, FiM, FIM Vilaseca

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.