Actualitat

'Dones en la Kasba', un disc de veus femenines

Es tracta d'un recull amb onze veus femenines que han passat per Kasba Music

És el tercer disc dels onze que el segell llançarà enguany per celebrar el 20è aniversari

| 08/03/2024 a les 15:30h

Maruja Limón, Ginestà, Amparo Sánchez, Nakany Kanté, Mürfila, Mabel Flores, Aiala i Marinah
Maruja Limón, Ginestà, Amparo Sánchez, Nakany Kanté, Mürfila, Mabel Flores, Aiala i Marinah
La discogràfica Kasba Music fa 20 anys i, per celebrar-ho, llença onze discos nous. Avui, dia 8 de març, n'ha publicat el tercer, Dones en la Kasba, un recull d'onze veus femenines que han passat per Kasba Music al llarg de tots aquests anys. 

Maruja LimónMarinahAmparo SánchezMabel FloresNakany KantéGinestàLa Kinky BeatAialaXazzarFufü-Ai i Mürfila són algunes de les dones que han deixat empremta a Kasba Music. Totes elles formen un grup divers i han aconseguit fer-se un lloc a la indústria musical, cadascuna a la seva manera. Joni Sahún, director del segell, ha declarat que "Kasba és nom de dona, d'infinitat de veus femenines que han passat per Kasba" perquè assegura que "sempre ho hem volgut potenciar".



Dones en la Kasba es tracta del disc més eclèctic d'aquesta col·lecció que commemora els 20 anys del segell, i reivindica la feina que Kasba Music ha fet durant aquestes 2 dècades. S'hi poden escoltar cançons d'Amparo Sánchez, una cantant que sempre ha fet música lligada a l'activisme i a la lluita pels drets de les dones; Fufü-Ai, un grup format per la veu d'Anouk Chauvet i els teclats de Laia Cardó, entre altres, que va néixer també fa 20 anys; Maruja Limón, un grup de dones que transita entre els ritmes llatins, la música mediterrània i el pop; Marinah, que va iniciar la seva carrera en solitari amb el flamenc; Mabel Flores, cantautora amb més de 10 anys de trajectòria que sempre s'ha entregat al canvi social; Ginestà, un grup amb unes lletres que emocionen alhora que ajuden a conscienciar; Mürfila, una artista de rock i treballadora del sector audiovisual que ja fa anys que es va fer un lloc en una indústria molt masculinitzada; Nakany Kanté, que barreja les músiques tradicionals del seu país d'origen, Guinea Conakry, amb el pop; Xazzar, un grup que combina músiques balcàniques, jazz i swing, del qual va formar part Clara PeyaAiala, una de les veus més joves del catàleg de Kasba i artista de músiques negres i urbanes, i La Kinky Beat, un grup de mestissatge nascut l'any 2003.

Mar Orfila 'Mürfila' ha explicat a les xarxes socials que, quan ella va començar a tocar amb 19 anys, no hi havia noies al local d'assaig on anava. La cantant ha afirmat que "a l'escena de Barcelona dels anys 90, podies comptar amb els dits les bandes que tenien una noia cantant, o les noies solistes; realment, n'érem poquíssimes", però reconeix que aquesta situació, per sort, ha canviat amb els anys i que ara "han sortit moltes noies brutals, fent molts estils, i les dones són molt més presents".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KasbaMusic (@kasbamusic)



 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.