Cançó per cançó

'Te como la cara (A)' de Maruja Limón, cançó per cançó

Desgranem tema per tema el primer dels tres EPs que formaran el nou projecte discogràfic de Maruja Limón

El disc es presenta en directe el 6 d'abril a la sala Paral·lel 62

| 25/03/2024 a les 14:00h

Maruja Limón
Maruja Limón | Arxiu Panda Management
El grup barceloní Maruja Limón es va formar amb la intenció de fusionar el pop amb ritmes llatins, flamenc i jazz. Amb tres discos a les espatlles, ara han volgut fer un canvi i mossegar la rumba en tots els seus vessants amb el nou EP Te como la cara (A) (autoeditat, 2024), la primera part d'una trilogia de treballs que s'aniran publicant pròximament.

El treball compta amb la col·laboració de diferents productors: David Soler, Marcel Bagés, Tato la Torre, Chus Tobalo i Raúl Espinar, amb els quals el quintet fusiona la rumba amb dembow, música electrònica, salsa i pop. Aquesta primera entrega es presentarà en directe el pròxim 6 d'abril a la sala Paral·lel 62. A continuació, repassem els quatre temes de l'EP amb el grup i els productors involucrats en cada cançó.

1. "Míralas"
Maruja Limón: Un homenatge que venera a totes aquelles dones que han estat per a nosaltres referents en la música. Des de Lola Flores a Mercedes Sosa, passant per Mónica Naranjo. Un tema que rescata les paraules més cèlebres de totes elles, al ritme del Rumbow.
Marcel Bagés i David Soler (productors): Va ser el primer tema que vam fer del treball. Ens vam ajuntar tots junts una tarda per a escoltar música i buscar referents. De sobte va sonar el dominicà Angel Dior i vam tenir una revelació: rumba i dembow és igual a rumbow! És la mostra més evident que ajuntar sensibilitats diferents et permet arribar a territoris inexplorats.



2. "Dime pa qué"
Maruja Limón: Aquesta rumba quinqui posa en qüestió el món del postureig en el qual vivim. Un repàs a aquestes actituds que, s'enfoquen més a estar més pendent dels altres que d'una mateixa. En definitiva, allò que es fa més per aparença que per convicció.
Tato la Torre (productor): Un hit de grans dimensions que denota molt bé la descaradura de la banda.


3. "Terra d’amor"
Maruja Limón:
Aquesta rumba catalana besa i abraça cada racó de Catalunya mitjançant una lletra que és tota una declaració d’amor, a la terra i als seus costums. Una rumba vitalista amb base electrònica que contagia de moviment a qui l’escorta.
Chus Tobalo i Raúl Espinar (productors): Ha tingut un procés diferent de la resta. No partíem de cap guia o referència inicial, sinó que va ser una composició del moment. Primer, va sorgir la idea d'una rumba catalana amb la lletra en català. A més, hem comptat amb l'aportació de Marcel Bagés i David Soler com a productors. Ells han portat la rumba catalana del tema un pas més enllà amb la seva visió urbana, dance i radiable del tema.
Marcel Bagés i David Soler (productors): A nosaltres ens va arribar el tema ja gravat i arreglat per part d'en Chus i en Raúl. Ens agrada molt també agafar els temes en aquest estat perquè pots aportar una visió molt fresca sense estar condicionat pel procés. És un tema que ens connecta amb les ganes de ser feliç que a vegades oblidem. Intentem aportar-li joc i diversió amb els arranjaments posant en el centre les palmes.



4. "Volaré"
Maruja Limón: És una cançó de desig i alliberament, de voler-se deixar endur pel cor. Defensa una lluita contra els costums i les pors racionals que ens frenen els impulsos més somniadors.
Tato la Torre (productor): Un tema més sofisticat on es veuen a parts iguals el bon gust musical de les components i la sensibilitat.

Especial: Cançó per cançó
Arxivat a: Enderrock, Maruja Limón, canço per cançó, rumba, Te como la cara

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.