Actualitat

Últims dies per a presentar-se als programes de suport a la creació de La Marfà

El centre cultural gironí cerca artistes que participin en els programes de suport a la creació musical per a l’any 2024

| 20/03/2024 a les 18:00h

Imatge il·lustrativa
Juan Miguel Morales
S'acaba el temps per a presentar-se als programes de suport a la creació de La Marfà – Centre de Creació Musical de l’Ajuntament de Girona. Fins aquest divendres 22 de març, el centre cultural té oberta la nova convocatòria per seleccionar els grups i formacions musicals que formaran part dels programes de suport a la creació per a l’any 2024.

El programa de suport a la creació té una convocatòria anual i disposa de tres modalitats: el programa d’acompanyament artístic, les residències internacionals de creació i les ajudes per a primers enregistraments fonogràfics. Amb aquestes ajudes, La Marfà vol impulsar el desenvolupament artístic i professional d’un total de 8 projectes musicals. 
 
El programa d’acompanyament artístic es realitza conjuntament amb la Casa de la Música del Gironès. Aquest programa selecciona tres projectes anuals i acompanya els músics durant tot un any en el seu procés professionalitzador a través d'un pla fet a mida amb assessorament i contractació de serveis de professionals de producció artística, la producció tècnica, la comunicació o les plataformes digitals. A més, també es preveu la cessió d'espais de treball i assaig als grups.

Per la seva banda, el programa de residències internacionals de creació musical estan destinats a nous projectes que suposin la col·laboració entre músics professionals d’alt nivell que resideixen a diferents regions o països. La Marfà accepta propostes inèdites de qualsevol estil de música, projectes que impliquen mobilitat artística i que necessiten desenvolupar un procés creatiu internacional en format de residència. La beca està pensada per fins a tres grups i consisteix en la cessió d’espais de treball i en el finançament d'una estada de creació de cinc dies de durada a La Marfà. 
 
Finalment, el centre cultural gironí també dona suport als primers enregistraments fonogràfics de grups. Aquesta tipologia de beca s’adreça a grups que acaben de començar la seva carrera i que encara no tenen material fonogràfic publicat. L’objectiu és impulsar la creació musical emergent a Girona, i es realitza conjuntament amb la Casa de la Música del Gironès, des de l’any 2013. Els dos grups seleccionats podran enregistrar entre dos i quatre temes gràcies a la cessió gratuïta de l’estudi de gravació i l’acompanyament d’un productor musical que orienta les bandes a nivell artístic i tècnic.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, programes de suport a la creació, La Marfà

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.