Actualitat

Cop de volant d'Oques Grasses a «Com està el pati»

El septet osonenc reapareix amb una nova cançó després de quasi tres anys sense publicar nova música

És el primer i únic avançament del seu sisè disc, previst per a aquesta primavera

| 28/03/2024 a les 20:05h

Oques Grasses
Oques Grasses
Oques Grasses acaba de publicar aquest vespre el primer i únic avançament del seu esperat sisè disc: "Com està el pati". Es tracta de la primera cançó que el grup publica en quasi tres anys, d'ençà de l'aclamat A tope amb la vida (Halley Records, 2021). A més, aquest avançament també marca la fi de la hibernació que el septet va engegar després del fi de gira La gent que estimo el 28 de gener de 2023 al Palau Sant Jordi.


Aquest primer i únic senzill del nou disc, "Com està el pati", té una evident pàtina infantil gràcies a les tonades que el cor entona repetidament al llarg de la cançó. Líricament, aquest vincle també es reforça amb frases que remeten a la infantesa com "jo vull viure del meu somni, però lleva't que has de fer pasta", o l'evident picada d'ullet a l'arxiconeguda cançó del Super3 "Per molts anys". Concretament, al final del tema, Oques Grasses cita la lletra del conegut tema infantil: "Anys i anys, per molts anys. A la una, a les dues, a les dues, a les tres, a les quatre, a les cinc, a les sis, a les set...".

Alhora, la cançó marca un cert canvi sonor respecte a A tope amb la vida. L'estil de la cançó ajunta una base de rap, gravada amb el so d'un globus desinflant-se, tècniques d'scratch i sampleig, una bateria, una línia de baix feta amb un guitarlele distorsionat i una guitarra. A més, la veu del cantant Josep Montero també manté un timbre distorsionat, i fins i tot una mica vintage, gràcies al suport d'un magnetòfon.

Aquest nou tema s'acompanya d'un videoclip dirigit per Pere Sala i produït per la companyia barcelonina Play Your Brand. L'audiovisual juga amb les expectatives que envolten el nou disc d'Oques Grasses i arrenca amb la contraposició de com sovint el públic veu a les bandes mainstream i com el grup realment vol ser. Al final, després d'un gir de guió, el septet acaba prenent el timó de la direcció del videoclip deixant clar que Oques Grasses fa allò que li ve de gust. "Gràcies convergència, això va a missa, la terra és plana penya".

Sobre aquest nou i sisè disc d'estudi d'Oques Grasses encara en queden moltes incògnites. Una d'elles és la data de sortida exacta, tot i que el segell Halley Records va avançar fa mesos que la sortida seria al llarg d'aquesta primavera. Tot i que tampoc no s'han avançat ni el tracklist ni el títol, ni tampoc possibles col·laboracions, el que sí que s'ha desvelat és que la mirada a la infantesa que fa "Com està el pati" serà una de les temàtiques recurrents del disc.

El nou treball d'Oques Grasses farà gira per una desena de festivals dels Països Catalans. Començarà al Cruïlla Terra Alta el 20 d'abril i seguirà el 27 d'abril al Festival Strenes de Girona, el 14 de juny al Cabró Rock de Vic; el 6 de juliol, al Canet Rock; i el 13 de juliol al Festival Cruïlla de Barcelona, entre altres. La gira culminarà el 4 d'octubre en un escenari de Madrid.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Oques Grasses, videoclips, actualitat, Com Està el pati

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.