Una nit de ska a l'Apolo

Per Sant Esteve hi actuaran Talco i Ebri Knight

| 23/12/2014 a les 10:00h

Per pair els canelons de Sant Esteve la sala Apolo proposa una vetllada amb l'ska per bandera: Ebri Knight amb la seva dosi de folk i Talco amb el seu punk-rock combatiu. Els dos grups ja havien coincidit a l'Acampada Jove d'enguany, i ara els venecians tanquen la gira de celebració de 10 anys de trajectòria a Barcelona. Ara que es tornen a veure les cares, els hem demanat que s'entrevistin entre ells per saber les inquietuds de dues formacions que aposten pels ritmes sincopats i el discurs crític.
Talco Foto: Xavier Mercadé 

Ebri Knight: De quins músics o grups sou hereus?
Talco: Crec que la banda principal per a nosaltres és Mano Negra, però arribant des d'una tradició més punk hem madurat tocant una patxanga en clau més punk, amb una mica de música balcànica i klezmer també. Crec que el nostre punt d'inici ha estat conèixer Mano Negra i el projecte Manu Chao i Radio Bemba.
 
Ebri Knight: Quin paper tenen el carrer i les lluites socials d'Itàlia en la vostra música?
Talco:
Moltíssim. Toquem un tipus de música que és una mescla de totes les que neixen principalment des de la carretera: punk, folk... i som nascuts com a banda a Marghera (Itàlia). Tot el que afrontem en el nostre projecte pren alguna cosa d'aquestes arrels. Hem nascut en aquest ambient i tot el que fem és parlar de les nostres arrels també a través de la música.

Ebri Knight: La música és un art o una arma?
Talco:
Crec que més que res és un art, però lògicament parlar de temàtiques socials t'exposa molt. Em sembla que l'error és parlar de política per ensenyar alguna cosa a algú. Així et poses presumptuós: la música és una forma d'art i qui parla de política com nosaltres espero que ho faci només perquè li agrada parlar del que té a prop. Al final crec que el millor és gaudir de la música i de la possibilitat de tocar i poder parlar de coses importants sense pensar a ser ni artistes ni mestres, només ser músics que tenen sort pel que poden fer, que en definitiva és tocar. 
  Ebri Knight Foto: Xavier Mercadé

Talco: Per què aposteu per un estil, que ens agrada molt, de punk i folk a la irlandesa?
Ebri Knight:
La música atlàntica té una força que sempre ens ha enamorat. La música folk de les terres celtes té unes arrels tan profundes com un esperit salvatge. Hem volgut posar en pràctica aquesta recepta en la música tradicional de les nostres comarques amb l'energia que ens dóna el punk-rock i l'esperit que ens transmet la música folk. 
 
Talco: Quines bandes irlandeses i de punk us agraden?
Ebri Knight:
Les nostres influències de folk-rock van des dels clàssics Dubliners, Chieftains o Waterboys fins a The Pogues, Dropkick Murphys o Flogging Molly. També hem tingut influències clares de la nostra terra, com els músics que van donar vida a la música en la nostra llengua, el moviment de la Nova Cançó, com Esquirols o Ovidi Montllor, o grups de folk i rock més moderns com Al Tall, el Pont d'Arcalís i els sempre combatius Eina o Obrint Pas.

Talco: Què en penseu del Govern espanyol i la cort constitucional contra el referàndum per a Catalunya?
Ebri Knight: Espanya està trencada des de fa segles i avui es veuen les esquerdes més que mai. Ens ha tocat viure en un Estat antic i opressor però que, afortunadament, també viu una nova primavera. La gent s'està despertant després d'un llarg somni de la Transició i les trinxeres s'omplen cada dia de noves lluites. Tot està per guanyar; depèn de nosaltres. 
Arxivat a: Enderrock