Darània, íntima quotidianitat

Escolta un avançament del disc que publicaran el 26 de gener

| 21/01/2015 a les 07:00h

A Enderrock.cat estrenem dos dels temes que s'inclouran al debut de Darània, Les cançons de gener (Picap, 2015) –a la venda a partir del 26 de gener–, a més d'entrevistar el guitarrista i compositor Daniel Sesé. "Finestres" és el primer senzill del grup, i parla en clau de crònica urbana de les relacions personals, així com dels canals de comunicació entre les persones. "Google Earth" també es deu al gènere cronístic, aquest cop relatant una volta al món ben especial en temps de crisi.
Darània Foto: Joel Marc Gort

EDR: Què vol dir això de Darània?
Daniel Sesé:
És un nom que no vol dir res concretament, però al mateix temps intentem que pugui arribar a suggerir moltes coses. Vam buscar un nom inexistent però d'una sonoritat que no fos estranya, que evoqués una certa feminitat i aromes de llocs remots, misteriosos i enigmàtics. Jugàvem a relacionar-ho ben directament amb objectes, espais, persones i geografies, i el nom Darània sempre sonava evocador i versemblant. Possiblement –diem entre nosaltres– és un espai imaginari, un escenari mental prou nostre, allà on naixen les nostres cançons.



EDR: Com sorgeix el projecte?
D.S:
Després de molts anys musicant poesia amb Túnez & Sesé, em plantejo la possibilitat d'escriure les meves pròpies lletres. És un procés lent, però aleshores ja intuïa que el protagonisme l'havien de tenir una veu femenina i un instrument de vent com el clarinet. Finalment vaig descobrir la veu de la Ivet Remacha i vaig quedar fascinat. Després es van anar incorporant els altres membres: l'Alba Arisa, baixista de llarguíssima trajectòria; l'Albert Abad, instrumentista de vents amb un vessant clàssic i jazzístic, i el percussionista José Luís Mediavulla. Tot i que la banda és molt recent, l'entesa i la compenetració han estat magnífiques.

EDR: Quin so heu buscat amb aquesta curiosa conjunció d’instruments?
D.S: La sonoritat del grup ve molt definida per la veu i la manera de concebre les melodies. És una conjunció de timbres i sonoritats que provenen de diferents personalitats llaurades en àmbits ben diversos de la música, però cadascun dels membres hi aporta el seu granet de sorra amb un objectiu molt clar: posar-nos al servei d’unes cançons que pretenen commoure, divertir, emocionar, fer pensar... volem transmetre al públic la felicitat que ens produeix cantar-les.  


EDR: El 20 de març presenteu el disc al BarnaSants. Què suposa per a vosaltres tocar al festival?
D.S: Doncs imagineu-vos, participar en un dels festivals de cançó d’autor més importants d’Europa amb un primer disc i amb un projecte tan nou ens ha il·lusionat moltíssim. Prepararem un concert on presentarem Les cançons de gener i a més, com tots els artistes que participen en el festival, farem una versió d’un tema d’Ovidi Montllor. Aquest any el festival homenatjarà l'Ovidi, que ha estat un dels artistes més importants i singulars dels Països Catalans i les seves cançons continuen sent ben vives i vigents. Li devem molt, i en vida se li van donar tan poques coses! En el nostre concert tindrem col·laboracions de luxe: Joan Isaac, Conrad Setó, Xavi Túrnez... i més sorpreses! Serà el 20 de març al teatre Albareda.

EDR: I després del BarnaSants, quins plans teniu?
D.S: 
Portar Les cançons de gener a tot arreu on puguem. També prepararem un concert molt especial que farem a Madrid pels volts del mes d’abril. En definitiva, continuarem treballant com a grup i seguirem fent temes nous.
Arxivat a: Enderrock