16x16: setze jutgesses per al 2016

L'1 de juny s'inaugura una exposició de cantautores

| 25/05/2016 a les 15:00h

Les dones i la cançó d'autor són les protagonistes d'una nova exposició coproduïda per l'Institut Català de les Dones, l'ESMUC i el Grup Enderrock; una mostra itinerant de l'escena femenina catalana que s'inaugurarà l'1 de juny en una taula rodona amb Gemma Humet, Ivette Nadal, Meritxell Gené i Bikimel.

D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Bikimel, Meritxell Gené, Gemma Humet i Ivette Nadal. Fotos: Arxiu 

L'exposició s'instal·larà els primers dies a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i el dimecres 1 de juny s'inaugurarà amb una taula rodona titulada Dones i cançons, conduïda per la periodista Helena Morén Alegret, on intervindran les artistes Gemma HumetBikimelMeritxell Gené Ivette Nadal. L'acte començarà a les 18 h i tindrà lloc a l'Aula d'Orquestra de l'ESMUC (Edifici de l'Auditori, carrer de Padilla, 155, Barcelona).

L'entrada està oberta a tothom, però cal confirmar assistència al correu electrònic [email protected].

La història de les 16x16
Les cantants i músics del 2016 ja han sobreviscut les primeres lluites d’equitat en el món de la cançó, el temps en què entre els artistes que destacaven només quatre noms eren de dones: Maria del Mar BonetNúria FeliuGuillermina Motta i Marina Rossell. Avui dia la percepció ha de ser tota una altra. La quantitat de dones que agafen un instrument i es posen a fer cançons creix i creix. Com a mostra: la selecció de setze dones que canten.

És per això que l'exposició 16x16: setze jutgesses per al 2016 té com a absolutes protagonistes cantautores, tant pioneres com figures de la cançó actual. Hi són retratades Maria del Mar BonetRemei Margarit, Maria Amèlia Pedrerol, Carme Girau, Guillermina MottaMarina RossellLídia PujolMaika MakovskiDolo BeltranAnna RoigBikimelEva DéniaMeritxell GenéIvette Nadal, Joana Serrat, Maria RodésJudith NeddermannGemma HumetNúria GrahamMaria Arnal i Sílvia Pérez Cruz.

Les imatges estan firmades pels fotògrafs següents: Aida Lirola, Albert Manau, Alicia Aguilera, Ana Madrid, Carme Gomila, David Ruano, Francesc Gelonch, Javierre Kohan, Juan Barradas, Juan Miguel Morales, Júlia Quintana, Kirsten Gómez, Marc Bordons, Marina Cussó, Martina Matencio, Ricardo Salas i Xavier Vila.

Dones en ruta
La mostra serà itinerant. Del 13 al 16 de juny s'instal·larà a l'Espai Jove La Fontana (carrer Gran de Gràcia, 190, Barcelona), i al setembre a l'espai musical La Bàscula (carrer del Foc, 128, Barcelona). 

Arxivat a: Enderrock, exposició, icd, dones, barcelona, esmuc, gemma humet, ivette nadal, meritxell gené, bikimel, cançó d'autor