festivals

L'Altaveu s'obre a nous discursos

Desgranem el cartell del festival, que en la 29a edició posa rumb a nous terrenys

| 04/09/2017 a les 07:00h

Maria Arnal i Marcel Bagés
Maria Arnal i Marcel Bagés | Arxiu de l'artista
D’ençà de la primera edició, l’any 1989, el festival santboià Altaveu ha evolucionat des de la cançó d’autor cap a terrenys més oberts. Enguany el periodista Jordi Turtós agafa el relleu a la direcció artística i proposa la novetat, la personalitat i el descobriment com a idees clau. A l'EDR desgranem alguns artistes que hi passaran i portaran a Sant Boi una alenada d'aire fresc.

Regira
8 de setembre · Plaça de l’Ajuntament
El festival Altaveu estrenarà un espectacle de producció pròpia i multidisciplinari, nascut de la col·laboració entre músics, escriptors, dissenyadors, creadors audiovisuals i artistes plàstics de Sant Boi de Llobregat. La proposta donarà lloc a un disc, un documental que recollirà el procés de creació i un espectacle més que musical.

Los Enemigos
8 de setembre · Plaça de l’Ajuntament
Considerats una de les bandes més destacades del rock estatal, els madrilenys van versionar “Señora” de Joan Manuel Serrat en un disc d’homenatge al cantautor, Serrat, eres único (BMG-RCA, 1995), i el tema ha estat un dels més preuats del repertori. El seu últim disc de temes propis és Vida inteligente (Satélite, 2014).



Kadhja Bonet
8 de setembre · Jardins de l’Ateneu
La cantant californiana arriba al festival en una de les seves primeres actuacions europees. Acompanyada del soul i la psicodèlia del seu treball de debut, The Visitor (Fat Possum / Fresh Selects, 2016), Kadhja Bonet presenta unes lletres que sedueixen el públic, sobretot quan es mostra disposada a remoure consciències.

Ala.ni
8 de setembre · Jardins de l’Ateneu
La cantautora britànica va començar la seva carrera musical com a corista de grans estrelles com Andrea Bocelli. Després de quatre EP, el 2016 va enregistrar el seu primer àlbum d’estudi en solitari, You & I (No Format!, 2015), un disc de presentació on les balades s’amaren del soul més actual com a base d’una gran veu. 

Maria Arnal i Marcel Bagés
8 de setembre · Cal Ninyo
Uns dels protagonistes indiscutibles d’aquest estiu, amb una extensa gira de concerts. El duet format pel guitarrista flixanco Marcel Bagés i la cantant badalonina Maria Arnal també presentarà a Sant Boi els temes de 45 cerebros y 1 corazón (Fina Estampa, 2017). En el seu primer llarga durada recuperen la música tradicional i canten Joan Brossa i Vicent Andrés Estellés.



Marco Mezquida
9 de setembre · Cal Ninyo
Cap de cartell en la gran majoria de festivals de jazz, el pianista menorquí actua en solitari, duet i trio, i fins i tot prepara produccions especials per a alguns dels certàmens en els quals participa. Marco Mezquida es troba en el punt més àlgid de la seva carrera, guanyador del Premi Enderrock a millor disc de jazz amb M.A.P (autoeditat, 2016) i amb més de cinquanta actuacions en tot l’estiu. 

Flamin' Groovies
9 de setembre · Plaça de l’Ajuntament
Formada a San Francisco l’any 1965 en ple moviment hippy, la banda va apostar per un garatge-rock d’influències britàniques allunyant-se de la british invasion. Flamin’ Groovies es van separar l’any 1992 i van reaparèixer el 2004 a l’Azkena Rock Festival de Vitòria. El 2013 van actuar a The Elbo Room de San Francisco, on van exhaurir les entrades en menys de 24 hores. Ara, després de celebrar els 50 anys com a formació, arriben de nou a Catalunya amb els seus temes més sonats. 
Arxivat a: Enderrock, Altaveu, Festival Altaveu, festivals, cartell

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.