coronavirus

El sector musical preveu pèrdues de més de 110 milions d'euros

ARC realitza una enquesta a més de 600 empreses i comptabilitza les pèrdues del sector, cancel·lacions i treballadors acomiadats o en ERTO

Les pèrdues, fins el 30 de setembre, poden arribar al 80% de la facturació anual

La indústria musical estima que «la magnitud del desastre pot ser important»

| 04/06/2020 a les 14:00h

Sala Lo Submarino de Reus
Sala Lo Submarino de Reus | Juan Miguel Morales
L'Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) publica els resultats d'una segona enquesta que han realitzat a la majoria d'empreses catalanes del sector musical. Les dades indiquen la suspensió de 10.037 esdeveniments i l'acomiadament o ERTO de 40.280 treballadors. L'associació, a més, preveu pèrdues de 110 milions d'euros en el sector.

Amb els resultats de l'enquesta, en què han participat 640 empreses, es fa una estimació de l'activitat del sector cultural de l'1 de març al 30 de setembre de 2020, i les xifres són clares. Segons ARC, les pèrdues poden arribar al 80% de la facturació anual, sense tenir en compte les inversions fetes per les empreses durant el primer trimestre de l'any per preparar la "temporada alta". Aquestes pèrdues de facturació venen de la cancel·lació dels esdeveniments, principalment, que haurien acollit més de vuit milions de persones.

Així doncs, les previsions de futur no són optimistes i des d'ARC, en representació del sector musical, insten els governs locals i la Generalitat a complir una sèrie de reivindicacions que passen, principalment, per mantenir els pressupostos i activitats programades i planificar amb antel·lació les mesures que poden pal·liar la crisi per al 2021. També es demana una planificació per la reestructuració del sector i que hi hagi una relació de treball transversal entre el Govern i la conselleria de Cultura amb altres conselleries que afecten el sector musical. I, finalment, reclamen que es faci partícep el mateix sector de tot aquest procés de planificació i reestructuració.
 
Especial: Anuari de la Música
Arxivat a: Enderrock, actualitat, coronavirus, ARC, covid-19

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.