La gran nit de la música catalana

Desena gala dels Premis Enderrock a la sala Artèria

| 14/03/2011 a les 07:00h

La sala Artèria del Paral·lel barceloní ha acollit la desena gala d'entrega dels Premis Enderrock, que reconeixen els millors discos i artistes catalans de l'any 2010.



El periodista Xavi Coral, presentador del programa Divendres de Televisió de Catalunya, ha estat l'encarregat de conduir una festa que, com cada any, és també un punt de trobada de tot el sector musical. A l'acte hi actuen alguns dels principals grups guardonats, com Els Pets, Mishima, Sanjosex, La Iaia, Kaulakau + Miguel Fernández i Biel Ballester Trio.
La gala dels Premis Enderrock canvia enguany d'escenari: deixa la sala Bikini, on s'ha celebrat durant nou edicions, i es trasllada a la sala Artèria, que té més capacitat. La festa segueix conservant el seu caràcter popular i de punt de trobada del sector musical (músics, programadors, discogràfiques, periodistes...). Els Premis Enderrock reconeixen com cada any els millors discos, grups, artistes i cançons tant per votació popular com segons la crítica musical. Les entrades per a la gala, gratuïtes per als subscriptors d'Enderrock prèvia confirmació, es poden adquirir encara a taquilla a un preu de 10 euros.
Els Premis Enderrock tenen dues grans categories: la votació de la crítica i la tria del públic. Segons la crítica, els millors artistes de 2010 han estat Mishima (millor grup de pop-rock), Sanjosex (millor grup de cançó d'autor), Els Pets (millor artista de l'any), Kaulakau (millor grup de folk), Standstill (millor grup català en altres llengües) i Estúpida Erikah (grup revelació). La votació popular d'enguany també ha reconegut artistes com Els Pets, Els Amics de les Arts, Cesk Freixas, La Troba Kung-Fú o La Carrau.


Arxivat a: Enderrock