Quatre veus incorruptes

| 24/05/2011 a les 07:00h
Arxivat a: Dies i dies, Miquel Gil, Carles Dénia, Apa, Pep Gimeno Botifarra
Dimarts de la setmana passada. Vaig amb Carles Dénia a la seu de Vilaweb, on l’entrevisten i interpreta un cant de batre i una de les perles del seu nou projecte, El paradís de les paraules. Concretament, canta sol amb la seva guitarra “Deixeu-vos de retraure’m les passions”, escrit per Ibn Sahl, jueu de Sevilla convertit a l'islamisme, refugiat a l'aïllada Menorca i naufragat al Mediterrani quan navegava cap a Tunis, segons reporta Josep Piera... La composició és una delícia, ho podreu comprovar un dia d’aquests a Vilaweb.
 
Dimecres i dijous de la setmana passada. Vaig amunt i avall amb l’autobús llegint La veu de la memòria, el llibre escrit pel xativí Toni Martínez al voltant de les vivències i el cant del seu amic Botifarra. Mentre l’autobús circula per Barcelona, el llibre em du de passeig pels pobles de la Costera i em fa entrar a les cases dels agüelos, allà on sobreviuen romanços, frases fetes i cançons.
 
Divendres de la setmana passada. Miquel Gil presenta les cançons de Per marcianes al CAT de Gràcia. Tóbal Rentero i Eduard Navarro fan meravelles amb el guitarró i la dolçaina. Des de l’escenari, Gil ens avisa que hi ha molta desmemòria i que segurament dilluns no entendrem res dels resultats electorals, però ell se’n recorda de Vicent Andrés Estellés, d’Ovidi Montllor i de la lluita del Cabanyal.
 
Dissabte de la setmana passada. En la jornada de reflexió reflexiono sobre per què m’he quedat un altre any sense anar al Cant al Ras de Massalfassar i escolto Cants i cants (Temps Record, 2011), el nou disc d’Apa. Il·luminada síntesi de veu tradicional, poemes d’Estellés i Salvat-Papasseit, lletres de Josemi Sánchez i Vicent Torrent, la guitarra aflamencada de Ricadro Esteve, dolçaina i gaida búlgara.
Diumenge de la setmana passada. Avança la corrupció i el populisme a tots els Països Catalans. Ens haurem de refugiar en aquestes quatre veus, més incorruptes que el braç de Sant Vicent Màrtir.

Aquí podeu sentir la “Malaguenya” d’Apa.
 

Taknata
Taknata | Bárbara Balcells
La banda anoienca estrena el primer avançament del seu segon disc, 'Desaïllat' (Hidden Track, 2019)
Adrià Salas en un concert de La Pegatina al Cruïlla 2018
Adrià Salas en un concert de La Pegatina al Cruïlla 2018 | Xavier Mercadé
Adrià Salas, vocalista de La Pegatina, parla sobre el negoci de la música i la doble cara de les xarxes socials
Cesk Freixas
Cesk Freixas | Juan Miguel Morales
El programa repassarà les novetats de Lildami, Bad Gyal i Fundación Tony Manero | També s'hi podrà escoltar els deu temes més radiats de la música en català
Xavi Sarrià
Xavi Sarrià | Xavier Mercadé
Estrenem el videoclip "Alliberem-nos", un tema que formarà part del proper EP del músic valencià | El concert de presentació del disc serà el proper 27 d'abril a la sala Apolo
Fotograma del videoclip de Sisu
Fotograma del videoclip de Sisu
El músic bisbalenc ens ensenya el clip de "Dies d'impàs", l'últim tema del discòmic 'Alegria subversiva'