'Raimon, al vent': 50 anys del primer concert a Barcelona

L'Arts Santa Mònica acull una exposició sobre el cantautor

| 08/11/2012 a les 15:00h

Ara fa 50 anys, Raimon va pujar per primer cop a un escenari barceloní. Ho va fer de la mà de Josep M. Espinàs al teatre Fòrum Vergés i només va cantar tres cançons perquè no en tenia més. Per commemorar aquell acte, que va ser l'inici d'una carrera prolífica i reconeguda, l'Arts Santa Mònica acull una exposició sobre el cantautor. Se sumen a la celebració un concert al Liceu que ja té les entrades exhaurides i un cicle d'homenatge a la Filmoteca de Catalunya.



L'exposició, que dura fins al 26 de gener, té l'objectiu d'apropar la figura de Raimon a les noves generacions mostrant-ne un dimensió més internacional i el seu paper en l'àmbit de la Nova Cançó. Presenta una biografia acurada del cantautor tant en els seus aspectes privats com públics i inclou obres d'art relacionades amb ell que, majoritàriament, són propietat seva: és el cas d'obres d'autors com Miró, Tàpies o Andreu Alfaro. A aquesta mostra artística s'hi sumen materials gràfics com cartells originals del mateix autor, fotografies, portades de discos... I també antics LP, CD, EP, entrevistes al cantautor i projeccions audiovisuals.
L'exposició es completa amb documents intel·lectuals de l'artista: textos, escrits, articles i cartes que reflecteixen la figura de Raimon es mostren a l'Arts Santa Mònica per completar aquest homenatge al cantant de Xàtiva.

Concert al Liceu i homenatge a la Filmoteca:
A aquesta commemoració del primer concert de Raimon a Barcelona s'hi sumen un concert al Liceu i un cicle homenatge a la Filmoteca de Catalunya. El concert serà el 30 de novembre i les entrades ja s'han exhaurit. Es transmetrà per TV3 i també se n'editarà un CD i un DVD. La Filmoteca de Catalunya participa a l'homenatge a Raimon amb quatre sessions dedicades al cantautor. Els dies 15, 16, 17 i 20 s'hi podrà veure documentals i pel·lícules en les quals ha participat el cantant i que són significatives de la seva carrera i les seves vivències. El dia 15 hi haurà una sessió especial amb la col·laboració del mateix Raimon.

Arxivat a: Enderrock