FESTIVALS

Llibres, poesia, música i biblioteques es fusionen sota el Projecte 78 RPM

Un festival que tindrà lloc aquesta tardor en vuit biblioteques de les comarques gironines amb artistes com Mazoni, El Petit de Cal Eril i Gerard Quintana, entre d’altres.

| 21/10/2020 a les 16:30h

Roger Mas
Roger Mas | Eva Bozzo
Reinventar-se, reinventar-se i reinventar-se és el leimotiv del Projecte 78 RPM. Un espai per fomentar la música, fer-ne difusió i crear una xarxa cultural amb presentacions de discs i cicles de poesia. Activitats que tindran lloc aquesta tardor en vuit biblioteques de les comarques gironines (Blanes, Caldes de Malavella, Girona, La Bisbal d’Empordà, Figueres, Puigcerdà, Ripoll i Calonge) i que comptaran amb les participacions d'artistes com Mazoni, El Petit de Cal Eril, Gerard Quintana, Núria Graham, Roger Mas, Cala Vento o David Carabén (Mishima), entre d’altres.

Sessions LP
Biblioteca Fages de Climent de Figueres, Biblioteca Comtat de Cerdanya i Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella

Un cicle d'audicions comentades d'àlbums clàssics del rock i de la música popular. A Climent de Figueres, avui dimecres 21 d'octubre, Carles Pujol ens parlarà de l'Últim Segell (Picap, 1991del grup de la Jonquera Sangtraït. El 4 de novembre, recordarem Revolver (Parlophone, 1966) dels mítics The Beatles de la mà d'en Jaume Pla (Mazoni) i finalment el 18 de novembre Cala Vento ens endinsarà en l'àlbum Favourite Worst Nightmare (Domino Records/Warner Bros, 2007) del grup britànic Arctic Monkeys. 



A la població selvatana de Caldes de Malavella es parlarà de cantants mítics com Bob Dylan, dels anglesos Stereolab o del cantautor i guitarrista brasiler Caetano VelosoJoana Serrat, Núria Graham i Rubén Pozo portaran les sessions.
Finalment, a la capital de la Cerdanya, a Puigcerdà, Albert Martinez ens explicarà 
The dark side of the moon (Harvest/Capitol, 1973), un àlbum d'una de la formacions més influents de la història del rock: els britànics Pink Floyd.

Músics de llibres
Biblioteca pública de Girona Carles Rahola

Girona acollirà les presentacions literàries de tres músics amb una llarga trajectòria a l'escena musical catalana: Marc Ros (Sidonie) presentarà El retorn d’ABBA (Rosa dels Vents, 2020); David Carabén (Mishima) ens parlarà de La forma d’un sentit (Empúries, 2015), i Gerard Quintana (Sopa de Cabra)Entre el cel i la terra (Columna, 2019).

Del Poema a la Cançó
Biblioteca municipal Pere Caner de Calonge i Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal d'Empordà

Calonge i la Bisbal d'Empordà faran un viatge en el temps parlant de poetes catalans. Joan Pons (El Petit de Cal Eril) i Jaume Aulet parlaran de la poesia cantada de Pere Quart; David Carabén i Margarida Casacuberta del poeta barceloní Joan Vinyoli; Lídia Pujol i Caterina Riba de la poetessa, activista i feminista Maria Mercè Marçal; Quico Pi de la Serra i Margarida Casacuberta de la poesia cantada del recordat Ovidi Montllor, i finalment Roger Mas i Carme Torrents ens aproparan als versos de VerdaguerUn cicle versos i sons sobre com els músics d’avui interpreten la poesia catalana contemporània.



BSO. Música i Cinema
Biblioteca comarcal de Blanes i Biblioteca Lambert Mata de Ripoll

Tots dos espais públics acolliran l’activitat 'BSO. Música i cinema', a càrrec de Salvador Àngel Batlle. Una proposta que analitza la presència, la relació i l'evolució de la música en diferents pel·lícules.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, projecte 78 rpm, enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.