ESTRENES

Un Bonsai Blau que es vol fer gran

Estrenem el nou clip de la formació familiar, «Porquets», i parlem amb el pare i líder de la banda sobre el nou disc

| 30/10/2020 a les 17:30h

El Bonsai Blau
El Bonsai Blau
Benvinguts a la república independent de casa... de Toni Company, músic i compositor amb una llarga trajectòria. El confinament del passat mes de març va fer brollar la imaginació de la seva família, i amb els seus tres fills -en Pere, en Roc i la Maria, germans d'edats de set a onze anys-, van crear El Bonsai Blau, un grup musical de pop infantil i juvenil en català. Avui el projecte es materialitza amb un primer disc, Sempre estiu (autoeditat, 2020), i un nou videoclip que estrenem en exclusiva: "Porquets".


Cansats de comptar ovelles, Company ens explica que "Porquets" és una cançó que explica una història d'una forma diferent. "Jo tinc tres nens i cada dia a la nit, des de fa deu anys, els explico un conte perquè s'adormin. Un dia, per fer-ho diferent, vaig dir: tanqueu els ulls i comenceu a veure ovelles com passen per davant vostre i, si algú de vosaltres veu un porquet en comptes d'una ovella, que aixequi la mà. Automàticament tots ho van fer", explica el pare. D'aquesta experiència sorgeix la cançó de la banda familiar que, escrita entre tots, avui veu la llum en forma de videoclip.



La força de la família
Així, amb la feina i creativitat de tota una família sorgeix el disc Sempre estiu (autoeditat, 2020). I el músic n'és el primer sorprès i reconeix que, malgrat que a casa sempre han estat de disfressar-se i cantar, no esperaven que els infants, enregistrats cantant davant d'un micròfon, sonessin tan bé. Sobre el procés de creació, Company explica que ha sigut a base de jocs, assignant cada nota de l'escala a un número: "Tiràvem un dau i si, per exemple, sortia el número 1 -que associàvem a la nota Do-, començàvem així l'harmonia de la nostra cançó. I a partir del resultat, iniciàvem una història". 

Amb tot plegat, el pare i líder de la banda assegura enorgullit que són un projecte del tot diferent i original, precisament perquè "són nens fent música per a nens". Per a ells la música, a més, els serveix com a teràpia, individual però també familiar. I a més, comenta divertit Company, "treballar amb els petits de casa té coses bones i dolentes: per exemple, no has de quedar ni per compondre ni per assajar". 

Per donar-hi unitat i arrodonir-ne el resultat final, la formació familiar ha compat amb Sergi Bagó a la producció: "Tot ha estat fàcil gràcies a ell, li enviàvem una cançó amb només acústica i veus, i la retornava, per art de màgia, tota maquetada i feta una meravella. Sense ell, hagués estat impossible".

De cara al directe
La família, a més, planteja un directe original i participatiu. "El bonsai és un arbre petit, dintre del qual s'amaguen grans històries, com ho són les nostres cançons. De cara a un futur -esperem que no massa llunyà-, volem incorporar al directe un bonsai gran que sigui protagonista de l'espectacle, un més de la formació. I així acabar fent un espectacle formatiu i didàctic apte per a tots els públics". 

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Strombers, videoclip, Bonsai Blau, música infantil, estrena, Toni Company

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.