festivals

Judit Neddermann, Ferran Palau, Clara Peya o Stay Homas entre els primers confirmats de l'Strenes 2021

El festival de Girona presenta avui quasi la meitat del cartell de la nova edició

| 15/12/2020 a les 08:00h

Judit Neddermann
Judit Neddermann | Xavier Mercadé
El festival gironí ja escalfa motors i destapa prop de la meitat de la programació de la nova edició d’aquest 2021. Amb la pandèmia i tots els problemes que ha causat encara ben presents en l’imaginari col·lectiu, el lema de la 8a edició és tota una declaració d’intencions: “La creació no es pot ni restringir ni confinar”. Amb aquesta idea en ment, l’organització ha programat com sempre un bon grapat d’actuacions inèdites, presentacions de discos i de nous directes d'artistes com Judit NeddermannFerran PalauClara Peya o Stay Homas, que tindran lloc des del 26 de març fins al 2 de maig.

Espais i mesures
El festival recuperarà l’escenari de les Escales de la Catedral, així com d’altres espais habituals com l’Auditori, el Teatre Municipal, l’Auditori de La Mercè o la Sala La Mirona. Les entrades es posaran a la venda, de moment, comptant amb un 50% de l’aforament i assegurant el compliment de totes les mesures vigents en el moment de l’espectacle. En cas que fos possible, l’aforament s’ampliaria al 70%.

La programació
Entre els concerts ja descoberts, s’hi troba la presentació del nou disc d’Andrea Motis, A Swingin Story (02/03), així com el nou de Judit Neddermann sota l’apadrinament d’Alejandro Sanz (26/03) o l’estrena a les comarques gironines del nou espectacle de Buhos, "Teràpia col·lectiva" (27/03). Durant el mes d’abril, també actuarà a Girona Joan Miquel Oliver, que hi celebrarà els 15 anys de Surfistes en càmera lenta (Blau, 2005) (09/04); Ferran Palau, que actuarà l’endemà a l’Auditori per estrenar el nou disc Parc (Hidden Track Records, 2021); o Clara Peya que hi estrenarà Perifèria (SDK, 2021) (16/04).

El dia següent, 17 d’abril, el festival acollirà, per un costat, l’actuació del grup guanyador del Premi Enderrock per votació popular a Millor disc de cançó d’autor 2019, Ginestà, al Teatre Municipal, i per l’altre, la de Stay Homas a l’Auditori, on ensenyarà a Girona el nou disc Agua (Sony, 2020). A més, hi ha confirmades també les actuacions d’Amaral (30/04), un doble concert de La Casa Azul, que servirà per presentar el nou EP (1/05), i dos darrers concerts d’Oques Grasses, que tancaran el cicle estrenant noves canços a les Escales de la Catedral gironina.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, Stay Homas, Clara Peya, Ferran Palau, Judit Neddermann, strenes 2021, strenes, festival, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.