Festivals

La temporada de festivals d'estiu agafa embranzida

Diversos festivals de l'àmbit català presenten els cartells definitius

Quins festivals se celebren aquesta primavera i estiu?

| 12/04/2021 a les 17:30h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
La temporada de festivals de primavera i estiu segueix en peu. Diversos cicles d'arreu del territori han anunciat la seva programació artística i, a poc a poc, es configuren i tanquen les propostes i els formats de l'ampli ventall de festivals que hi haurà els propers mesos. Malgrat totes les dificultats que ha suposat la pandèmia, molts cicles han decidit seguir en peu les edicions d'enguany i apostar per seguir oferint cultura de manera segura.

A continuació, us presentem les noves programacions que s'han anunciat més recentment: 

A Prop
Girona - Del 17 d'abril al 16 de juliol

La segona edició del cicle cultural A Prop presenta el cartell amb un total de 28 propostes de diferents disciplines artístiques repartides en 13 equipaments municipals. El cicle, que té com a objectiu "donar suport a creadors i creadores locals, per una banda, i fomentar la participació a la vida cultural de la ciutat", comptarà amb actuacions musicals de bandes com La Ludwig BandTona GafarotShíAlaireKumbaraRomaní o el grup semifinalista del concurs Sona9 2020, Remei de la Fresca, entre d'altres.

Ítaca
Empordà - Del 21 de maig al 25 de setembre

El festival Ítaca, Cultura i Acció ha intentat recuperar enguany bona part de la programació prevista per l'edició de l'any passat, que van haver de limitar per la pandèmia. Estès per molts dels municipis de l'Empordà, el festival acollirà les actuacions de Stay HomasOques GrassesZooLágrimas de SangreAlbert PlaMarcel i Júlia o Iseo & Dodosound. El festival, organitzat per Link Productions, comptarà amb diverses mesures per tal d'evitar contagis, com les illes bombolla -en les quals s'agruparan taules i cadires per als diferents nuclis 'bombolla' o de convivència- i s'habilitarà la comanda de bar des de dispositius mòbils per no haver-se de desplaçar a la barra.
 

Stay Homas Foto: Xavier Mercadé



(a)phònica
Banyoles - Del 24 al 27 de juny

El festival de veu de Banyoles, l'(a)phònica, encara no ha avançat tot el cartell definitiu però ja ha confirmat l'actuació de l'artista Albert Pla, que presentarà el seu espectacle ¿Os acordáis?. Serà la segona vegada que l'artista puja a l'escenari banyolí; la primera, l'any 2007, i aquesta segona dins de la 17a edició del festival, que ha hagut de reduir l'aforament dels espectacles a un 50%.
 

Albert Pla Foto: Xavier Mercadé


Portalblau
L'Escala i Empúries - Del 17 de juliol al 15 d'agost

El festival Portalblau ha presentat el cartell d'aquesta 14a edició. Apostant per vincular cultura i compromís social amb la Mediterrània, oferirà concerts de diversos artistes que van des de Suu, a Manu Guix, passant per Oques Grasses, Judit NeddermannManel o El Pot Petit. Les actuacions es duran a terme entre els entorns arqueològics singulars i únics del Fòrum Romà d'Empúries, el Cementiri Mariner i el Jardí Clos Pastor de l'Escala. 

Cap Roig
Calella de Palafrugell - Del 23 de juliol al 21 d'agost

El festival organitzat per Clipper's Live i impulsat per La Caixa, se celebrarà entre el 23 de juliol i el 21 d'agost a Callella de Palafurgell, després de l'ajornament de l'última edició a causa de la pandèmia per la covid-19. Entre la programació del cicle, en destaquen tant artistes de l'àmbit català com Love of LesbianAitana, Sílvia Pérez CruzEstopaManel, BlaumutEls Amics de les Arts o Sopa de Cabra; artistes del panorama espanyol com Raphael o David Bisbal, i d'altres d'àmbit internacional com Ara Malikian o Passenger.
 

Síliva Pérez Cruz i Marco Mezquida a Cap Roig Foto: José Irún

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, Cap Roig 2021, De Prop, (a)phònica, Festivals, Ítaca, Portalblau

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.