Festivals

Cap Roig torna a omplir de música la primera línia de mar de la Costa Brava

El festival se celebra del 14 de juliol al 19 d'agost

 Rod Stewart, Sílvia Pérez Cruz, Norah Jones, Stay Homas, Joan Dausà o Els Amics de les Arts són alguns dels artistes que hi actuaran

| 13/07/2023 a les 18:00h

Sílvia Pérez Cruz actuant a Cap Roig
Sílvia Pérez Cruz actuant a Cap Roig | José Irún

Demà arrenca un dels festivals emblemàtics de la Costa Brava: el Cap Roig. El veterà festival que s’ubica en un indret encantador de la Costa Brava –el castell i el jardí botànic de Cap Roig, on el 1927 van establir-se el coronel rus Nicolai Woevodski i l’aristòcrata anglesa Doroty Webster– ofereix un cartell variat que abasta tots els estils, amb un escenari a l’aire lliure amb capacitat per a 2.500 espectadors. Com ja és habitual, el festival combina grans noms del pop internacions amb diversos artistes catalans. En repassem alguns dels més destacats. 

ROD STEWART
14 de juliol

La 23a edició del festival s’inaugurarà amb un pes pesant de la història del rock mundial, el britànic Rod Stewart, amb una veu característica, raspada i expressiva. La seva carrera que acumula molts èxits des del llunyà 1963 en què, en companyia de Wizz Jones, li van aplicar a Barcelona la ley de vagos y maleantes i el van deportar al Regne Unit.


NORAH JONES
21 de juliol

A partir d’una formació eclèctica –que va de les ragues del seu pare, Ravi Shankar, fins al country i l’americana–, la cantant, compositora i pianista Norah Jones ha fet carrera amb un jazz de formes suaus, tocant al pop, i una gran elegància. D’ençà del 2002 ha venut milions de discos i el seu darrer projecte, Playing Along, és un pòdcast des del qual surten col·laboracions amb els convidats que va editant el segell Capitol / Blue Note per al gaudi dels seus seguidors.


ELS AMICS DE LES ARTS
22 de juliol

Després d’un temps apartats dels escenaris en què s’han dedicat a cuinar nou repertori i impulsar projectes com el musical Pares normals, el grup Els Amics de les Arts torna a la carretera amb un concert on, al costat dels temes d’Allà on volia (Pistatxo Records, 2023), sonaran dels grans èxits cultivats al llarg de gairebé dues dècades.


STAY HOMAS
1 d’agost

Els Jardins de Cap Roig seran un dels escenaris escollits pel trio Stay Homas per presentar el segon disc, Homas (Cukileo Records, 2023). El nou treball, publicat aquesta primavera, i amb temes com “La nòria” i “Ese beso”, segueix la línia de fusió i festa iniciada amb Agua (Sony, 2020) i amb la mixtape Here2Play (Halley Records, 2022).


JOAN DAUSÀ
5 d’agost

El cantautor baixllobregatí celebra els deu anys de carrera amb la gira Jo mai mai, que farà parada al festival de Cap Roig amb un recull de les seves composicions més significatives. Cançons que, com la mateixa “Jo mai mai” –la continuïtat amb “Judit”–, “La gran eufòria” o “Tot anirà bé” formen part de la memòria sentimental de molta gent.


SÍLVIA PÉREZ CRUZ
6 d’agost

Toda la vida, un día
(Sony, 2023) és el títol del nou disc de la cantant empordanesa Sílvia Pérez Cruz. Es tracta d’una obra concebuda en un sentit circular, que avança al compàs de les edats de la vida i s’organitza en una sèrie de colors o moviments, i que ha comptat a més amb un gran cor col·lectiu d’amics i convidats de luxe.


ELS CATARRES
9 d’agost

El trio d’Aiguafreda està de gira amb l’últim disc, Diamants (Halley Records, 2022), el cinquè de la seva trajectòria, on des d’un punt de maduresa es manté fidel a la fórmula que l’ha fet tan popular. Un pop festiu i vitalista que convida a l’optimisme i a cercar les coses bones, el que ells anomenen ‘els diamants’ de la vida.


DÀMARIS GELABERT
11 d’agost

Són milers i milers els nens i nenes que han crescut i han après escoltant les seves cançons. Tot coincidint amb la creació del musical Bye Bye Monstre al costat de Dagoll Dagom, Dàmaris Gelabert celebra 25 anys de carrera amb una gira de gran format en què l’acompanya The Grow Up Singing Band, a més de tot un grup de ballarins i el pianista i director musical Àlex Martínez.


LUZ CASAL
12 d’agost

Artista de veu pròpia i temperamental, la gallega Luz Casal ha construït una carrera en què, a foc lent, s’ha guanyat l’estima i l’admiració dels seus seguidors. El 2023, mentre acomiada l’anterior treball, Que corra el aire (Warner, 2018), dona la benvinguda a les noves cançons de Las ventanas de mi alma (Virgin/Unviersal, 2023).


Entre els altres artistes internacionals que ha programat el Festival de Cap Roig hi ha Ara Malikian (15 de juliol), Sebastián Yatra (16 de juliol), Mika (30 de juliol), Pablo Alborán (31 de juliol), Simply Red (2 d'agost), Lola Índigo (7 d'agost) o David Bisbal, que tancarà el festival el 19 d'agost. 

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Cap Roig Festival, Cap Roig, Cap Roig 2023

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.