Actualitat

«Tot torna a començar»: la cançó preferida de Joan Dausà

El cantant de Sant Feliu de Llobregat celebra l'udol de David Carabén a la cançó de Mishima

Parlem amb Dausà com a part d'una nova secció estiuenca amb més d'una cinquantena d'artistes

| 13/08/2021 a les 17:00h

Joan Dausà
Joan Dausà | Gemma Martz
Aquest estiu hem volgut parlar amb tot un seguit d'artistes -Gullem Solé (Buhos), Miki NúñezBethPupil·lesJoana Serrat, La QueencyMireia VivesJoan Reig o Ferran Palau, entre molts altres- per saber quins són els seus grans referents. Tots ells, escriuen i componen les seves pròpies cançons, ja sigui per als seus projectes en solitari o per al grup del qual formen part, però el que els hem volgut preguntar és quina cançó en català, d'un/a altre/a artista, és la seva favorita. Avui us expliquem la cançó que Joan Dausà hauria volgut escriure.

En espera del seu quart disc, que es titularà Ho tenim tot (PAM Records, 2021) i veurà la llum el 22 d’octubre, el músic de Sant Feliu de Llobregat s'afegeix a la iniciativa estiuenca d'Enderrock de conèixer les cançons en català preferides dels artistes del moment i així ens explica la tria de "Tot torna a començar", del grup barceloní Mishima.

Joan Dausà confessa que ell mateix es descobreix sovint cantant 'potser tu mai no has tingut un amic imaginari, potser tu mai has demanat res al teu àngel de la guarda': "em sembla un dels versos més bonics que s'han escrit últimament, m'emocionen i em porten a l'imaginari d'en David Carabén i de Mishima. M'encanta aquesta capacitat que tenen d'emocionar des de la intensitat i la poesia".


I insisteix que, una de les coses que li enamoren d'aquest tema, és "la combinació de nostàlgia i energia que transmet. L'escolto molt sovint. I l'udol del llop, em sembla tan atrevit com atractiu. L'udol del llop em recorda una altra cançó catalana que m'hauria agradat escriure que és 'Somiatruites' d'Albert Pla. Són dues cançons que em flipen i tenen l'udol ficat a dins. Potser també ara tinc el llop més present, perquè a la Valentina [filla] no parem d'explicar-li contes de llops", afirma Dausà de la seva cançó escollida.


Per tornar a emocionar el seu públic, el santfeliuenc esperarà a la tardor per tornar a pujar als escenaris, després d'haver celebrat el passat juny el festival Respira a l’Escala, on durant sis nits va preestrenar les noves cançons en el mateix ordre que apareixeran al nou àlbum. Les més de 8.000 persones que van exhaurir les entrades d’aquest esdeveniment en pocs dies van ser espectadors privilegiats que van escoltar per primera vegada títols com “Buenos Aires”, “Ho tenim tot” o “Omple de vida els pulmons”.

En acabar el Respira, Dausà va posar a la venda les entrades dels primers concerts de presentació del nou treball: el 25 novembre al Palau de la Música Catalana de Barcelona, el 27 de novembre al Temporada Alta de Girona i el 3 desembre a València.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Mishima, David Carabén, la cançó que m'hagués agradat escriure, Joan Dausà, Tot torna a començar, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.