Actualitat

​«Boig per tu»: la cançó preferida d’Antoni ‘Sicus’ Carbonell (Sabor de Gràcia)

El líder rumber mostra la seva predilecció per la cançó més emblemàtica de Sau

Parlem amb el músic com a part d'una nova secció estiuenca amb més d'una cinquantena d'artistes

| 19/08/2021 a les 17:00h

Sabor de Gràcia
Sabor de Gràcia | Michal Novak
Aquest estiu hem volgut parlar amb tot un seguit d'artistes -Gullem Solé (Buhos), Miki NúñezBethPupil·lesJoana Serrat, La QueencyMireia VivesJoan Reig o Ferran Palau, entre molts altres- per saber quins són els seus grans referents. Tots ells, escriuen i componen les seves pròpies cançons, ja sigui per als seus projectes en solitari o per al grup del qual formen part, però el que els hem volgut preguntar és quina cançó en català, d'un/a altre/a artista, és la seva favorita. Avui us expliquem la cançó que Antoni ‘Sicus’ Carbonell (Sabor de Gràcia) hauria volgut escriure.

“Boig per tu”, de Sau, és el tema que més convenç el rumber català. “És una cançó en què harmonia, melodia i lletra s’equilibren a la perfecció. És d’aquelles cançons que formen part de la nostra vida. Jo soc del 1974 i la vaig viure de ple. És una de les grans cançons que tenim i hagués estat un privilegi escriure i compondre aquesta obra d’art. Però si ho hagués fet jo, no hauria tingut un èxit tan gran, perquè hauria estat una rumba!”, diu rient.


Sicus, que s’autodefineix com ‘el germà gitano de Pep Sala’, lamenta no haver arribat a temps d’establir amistat amb Carles Sabater, “amb qui només ens vam saludar algunes vegades”. Es dona el cas que Sicus va convidar Pep Sala a cantar a la seva versió del clàssic de Sau: “va ser sopant a Madrid amb el Pep, l’Steve Hogart (Marillion) i un amic comú. Jo els vaig dir que els volia fer ‘un mig amic’, i vaig demanar permís a l’Steve per fer una versió rumbera de “Hope for the Future”, i em va contestar que d'acord. Tot seguit em vaig adreçar al Pep i li vaig dir que també volia versionar el “Boig per tu” i em va respondre ‘seria un honor que ho fessis’. Tot seguit els vaig advertir: ‘ara ve el mig amic!'. Es van mirar amb cara interrogativa i els vaig dir ‘com ja tinc l’ok de tots dos, vull la vostra col·laboració a la gravació, cantant rumba. Ja no podeu dir que no perquè ja m’heu dit que si’. Van riure i el Pep va sentenciar: ‘germà, ets gitano-gitano. Com en saps!’. Les dues cançons formen part del disc Gitanos catalans (Picap, 2015)".


Aquest estiu Sabor de Gràcia no para, ja que, a més d'alguns bolos que els han anat sortint, fa temporada diària al teatre Apolo de Barcelona amb l’espectacle Sabor de rumba.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Sabor de Gracia, sau, Sicus, la cançó que m'hagués agradat escriure

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.