actualitat

El concurs CançóCat arriba a la 40a edició

El certamen gironí de cançons és un dels més veterans del país i se celebra des del 1974

El proper 20 de febrer finalitza el període d'inscripcions

| 14/02/2022 a les 16:00h

Imatge dels guanyadors del CançóCat 2019
Imatge dels guanyadors del CançóCat 2019 | Arxiu CançóCat
El concurs CançóCat va néixer l'any 1974 de la mà del gironí Esplai de Sant Narcís. Aleshores s'anomenava 'Festival de la Cançó Catalana', i estava organitzat pels monitors de l'esplai. Amb un funcionament intermitent, el 2017 l'organització va passar a càrrec de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, i 2018 el certamen va passar a denominar-se 'CançóCat'.

Enguany, el CançóCat celebra la 40a edició, obrint una convocatòria on poden participar músics i cantants que presentin cançons inèdites –i de qualsevol estil– en llengua catalana. Per a poder participar, han d'enviar un enregistrament en vídeo de la cançó abans del proper 20 de febrer, d'acord amb les bases del concurs. Un jurat escollirà cinc cançons finalistes, que hauran d'interpretar-se en directe el 26 de març, dins del marc de les Jornades Voltaiques de Sant Narcís, a la plaça de l'Assumpció de Girona.

Els premis oscil·len entre els 400€ i actuacions en directe per a la cançó guanyadora; els 300€ i un lot de serveis a càrrec de La Marfà per al segon classificat; i 200 € per a la tercera posició. Els dos grups restants, entre els cinc finalistes, rebran 100€ cadascun. A més, també s'entregarà un premi per votació popular -consistent en un micròfon dinàmic de mà-, per a la banda que acumuli més 'M'agrada' en el vídeo de YouTube, abans del 25 de març a les 23:59h.

En l'edició passada (2021), els arbuciencs Remei de Ca la Fresca van endur-se el primer premi en una edició que no es va poder celebrar en directe. En l'edició anterior (2019), el guardó va ser per als gironins Parellop. L'organització espera enguany superar les 20 inscripcions que es van produir el 2021.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Girona, CançóCat, actualitat, concursos, Sant Narcís

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.